The Roommate 2011

Drama Thriller
USA
88 MIN
Engelska
The Roommate poster

Synopsis

Sara, en nybliven collegestudent, blir tilldelas ett studentrum som hon ska dela med en annan student som heter Rebecca, en psychotisk person. Allt tar en dödlig vändning när det visar sig att Rebecca är helt besatt och börjar attackera personer i Saras omgivning.
Ditt betyg
1.9 av 80 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The Roommate
DVD-premiär
10 augusti 2011
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Sony Pictures
Längd

Recensent

Fredrik Adolvsson

10 augusti 2011 | 14:30

Intetsägande och ointressant

Jag uppskattade Minka Kelly i förbaskat fina TV-versionen av "Friday Night Lights" men misslyckades här helt med att känna igen henne. Man kan önska det var för att hon försvann in i rollen och inte för att filmen är anonym och ointressant, men jag är rädd att den här recensionen saknar ett lyckligt slut.

"The Roommate" har sitt frö någonstans i trakten kring "Farlig förbindelse" och "Ensam ung kvinna söker", det är inte en renodlad ung version av någon av dem men är uppenbart inspirerad (speciellt av den senare) och försöker göra samma typ av spänning fast för en "Gossip Girl"-generation. En trevlig tanke, antar jag, som dock faller på att avsaknaden av spänningen är total.

Kelly spelar Sara, en ung kvinna som precis ska börja studera mode vid college i Los Angeles. Hennes rumskamrat blir Rebecca (Leighton Meester, känd från nyligen nämnda "Gossip Girl"), som till en början ger intryck av att vara trevlig men lite knepig. Mest knepig för människorna runt Sara, för när Rebecca väl har fäst sig vid sin rumskamrat visar hon sig vara villig att gå ganska långt för att behålla och beskydda henne.

Det är möjligt att en bättre regissör än dansken Christan E. Christiansen, som begår sin amerikanska debut med "The Roommate", hade kunnat klämma ut något sevärt av Sonny Mallhis (förstagångsförfattare oavsett land) manus men mycket mer än sevärt hade varit svårt att ens sträva efter. Här finns inga nya idéer eller ens förmågan att göra någonting nytt av alla gamla klyschor. Vi får till och med den gamla goda "är hon död eller inte"-fejken vid filmens klimax.

Det är svårt, väldigt svårt, att bedöma skådespeleriets kvalitet när aktörerna inte har minsta lilla matnyttiga bit att tugga på. Till och med gamla favoriten Billy Zane (jag bryr mig inte om vad ni säger; "Fantomen" var en underhållande matinéfilm och jag gillade den) insats känns intetsägande och då vet man att det står illa till. Jag vill inte döma unga och attraktiva skådespelare för att de är unga och attraktiva, det är allt för lätt att göra och görs ofta, men "The Roommate" talar inte till Minka Kelly och Leighton Meesters favör. Om man så säger.

Ska jag försök avsluta med något positivt, är "The Roommate" en ganska snygg rulle. Hyfsat foto, etcetera. Fast det är förstås bara jag som griper efter halmstrån för att inte framstå som en helt igenom sur snubbe. Nej, ytan betyder ingenting om inte någonting under kan leverera. Det finns absolut ett visst produktionsvärde här, och jag har sett sämre byggda filmer, det hjälper dock föga när man stänger av utan att känna någonting. Utan att känna för karaktärerna. Utan att känna spänning.

| 10 augusti 2011 14:30 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The Roommate
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu