The Perfect Date 2019

Romantik Komedi
USA
89 MIN
Engelska
The Perfect Date poster

Synopsis

För att tjäna ihop pengar till college skapar Brooks Rattigan en app, där vem som helst kan hyra in honom som den perfekta pojkvännen.
Ditt betyg
2.6 av 29 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The Perfect Date
Digitalpremiär
12 april 2019
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Netflix
Längd

Recensent

Robin Andersson

12 april 2019 | 15:00

En själlös komedi utan egen röst

En kille förälskar sig i den snyggaste tjejen på skolan. För att få henne måste han ha hjälp av en dryg rebell som stänger andra ute i rädsla att bli sviken. Nej det här är inte “10 orsaker att hata dig”, det här är en onödig och förutsägbar Netflixfilm som uppfyller alla romatikklyschor en efter en.
Brooks Rattigan vet exakt vad han vill i livet. Han vill bli nästa Elon Musk. Eller nästa Steve Jobs. Vem spelar egentligen ingen roll, bara han är rik och känd. Brooks bryr sig nämligen bara om status. Att man dejtar den snyggaste tjejen, man har den dyraste bilen och självklart att man har en examen från Yale. Problemet är att han bor i ett fattigt område och inte har de bästa förutsättningarna ekonomiskt, så han behöver pengar för att komma in på sitt drömuniversitet.

Tillsammans med sin bästa vän startar han en app som går ut på att han agerar “stand-in” för tjejer som är i behov av en dejt. Det kan vara en konstutställning, en rodeo eller en skolbal. Han är den som ställer upp och leker intresserad, mot betalning. Allt handlar om att få pengar för att komma in på det perfekta universitetet, men under resans gång inser han att det kanske finns något annat han egentligen vill ha.

“The Perfect Date” är en romantisk tonårskomedi med fokus på... precis samma sak som alla andra filmer inom samma genre. En kille som tror han vill ha något och misslyckas att se att det han egentligen vill ha fanns framför honom hela tiden. Och en tjej som stöter bort alla killar hon träffar i rädsla att hon ska bli sviken. Handlingen är så förutsägbar att det känns som att jag har sett exakt den här filmen förut.

Utöver storyn mellan våra huvudkaraktärer, finns det ett par sidohistorier som är mycket mer intressanta. Men de ges så lite utrymme att det i slutändan knappt finns någon mening med dem. Brooks pappa går igenom en  karaktärsutveckling med potential, men man missar bollen totalt i sista akten. Det är som att man inte vill gå in för djupt på någonting, utan att man bara vill ge lite lagom av varje story.

Det är fina teman i filmen, om att hitta sig själv och att inte försöka vara någon man inte är. Men teman slutar vara fina när man blir slagen över huvudet med dem. Brooks försöker bokstavligen vara andra personer genom hela filmen, så när vi närmar oss slutet är det som att den berömda polletten redan har trillat ner och börjat samla damm för längesen.

Bästa kompisen Murph (Odiseas Georgiadis), Celia (Laura Marano) och pappan (Matt Walsh) är alla bra i sina roller, men tyvärr köper jag inte Noah Centineo som Brooks. Han gör det han ska, men när han kommer till de känslosamma scenerna lyser hans djup med sin frånvaro.

I slutändan finns det inget som går att rekommendera med “The Perfect Date”. Det var längesen jag såg en så förutsägbar film, och det gör det svårt att ens klara sig igenom den. Den har ett par fyndiga scener och jag gillar pappan och bästa kompisen, men det är endast det som räddar den från ett bottenbetyg.
| 12 april 2019 15:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The Perfect Date
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu