The Pack 2010

Skräck
Frankrike
90 MIN
Franska
The Pack poster

Synopsis

Charlotte plockar upp en dyster liftare under sin färd genom ett ödsligt landskap, men plötsligt försvinner resekamraten och hon vaknar upp i en bur bakom ett långtradarhak. Franck Richards debutfilm är en obehaglig westernskräckis som med stilig tortyrutrustning och gastkramande foto ekar av Jean-Pierre Jeunet.
Ditt betyg
1.4 av 7 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Andreas Samuelson

25 november 2010 | 11:26

Misslyckad flirt med kultskräck

Europeisk och i synnerhet fransk film har ofta varit överlägsen och rejält vassare än fabriksprodukterna från Hollywood och det gäller då speciellt skräckgenren. Men även fransoser kan göra bort sig och den här B-filmen är ett riktigt snedsteg.

Ung kvinna plockar upp liftare och hamnar på skitig gård ute på landsbygden där liftarens galna mor offrar oskyldiga dagdrivare till blodtörstiga zombies som lever under jorden och gräver sig fram under fullmåne. Någonstans finns en självbelåten, ironisk flirt med kultskräckisar från 1980-talet men greppet misslyckas och filmen haverar i en rörig, ologisk soppa med trötta klyschor, korkade karaktärer och fula monster. Filmen är inte ens tillräckligt blodig eller våldsam så att genrefans kan få lite hjärndöd underhållning.

Den magnifika, franska stjärnan Yolande Moreau (som senast sågs i Jean-Pierre Jeunets charmiga "Micmacs") är ren perfektion som modern och lyckas med konststycket att spela psykopat utan att spela över men tyvärr är hennes fina prestation bortkastad i en dålig film.

| 25 november 2010 11:26 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The Pack
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu