The Kissing Booth 2 2020

Romantik Komedi
USA
134 MIN
Engelska
The Kissing Booth 2 poster

Synopsis

Kärleksdramat från den romantiska komedin "The Kissing Booth" fortsätter.
Ditt betyg
2.8 av 20 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Charlotte Brange

26 juli 2020 | 15:00

Distansförhållande i kyssbåset

I uppföljaren till Netflix ikoniska tonårsfilm ”The Kissing Booth” är det mer än bara ett pussbås som huvudrollerna kämpar med. Trovärdiga draman och ett mer eftertänksamt tempo lyfter denna följande del till betydligt mer intressant än den enkelspåriga ettan.
Ett långdistansförhållande är inte lätt, vilket Elle och Noah snart har fått erfara. Den långa avståndet förvandlar snart den passionerade kärleken till videosamtal och utspridda flygresor. När det börjar knaka kring eventuella missuppfattningar blir det heller inte lättare för Elle när den lika delar vältränade som vältaliga Marco dyker upp. Återigen blir det en avvägning kring vänskap, förtroende, och framtidsdrömmar.

Det fräscha med uppföljaren till ”The Kissing Booth” (2018) är att den tidigare storylinen är som bortblåst. Dilemmat i triangeln mellan de två bröderna och Elle är numera irrelevant och alla har accepterat sin plats, så vi kan inte kalla manusförfattarna för lata. Titeln kan trots allt kännas vilseledande – kyssbåsets involverande är tacksamt nog förpassat till en cameo och dyker bara upp sista kvarten.

Däremot kan jag vara starkt kritisk mot att nästan samtliga involverade ser ut att vara alldeles för gamla för sina roller. Det är ett vanligt knep i ungdomsfilmer, men när de två nytillskotten Marco (Taylor Zakhar Perez) och Rachel (Meganne Young) både ser och är nästan 30 år gamla blir det löjligt. Där kryper en potentiell lathet hos skaparna fram.

Tidigare i år kom även en uppföljande del till en annan Netflix-framgång i samma stuk; ”Till alla killar: PS. Jag gillar dig fortfarande” (2020). Den första filmen i den serien var välgjord och banbrytande för asiatisk representation i Hollywood, men uppföljaren tappade fotfästet rejält. ”The Kissing Booth 2” kommer däremot undan nummer 2-förbannelsen och hittar egna vägar utanför den klassiska romanshistorien. Istället för ett förutsägbart triangeldrama à la "Twilight", handlar denna uppföljare om att tampas med dina egna känslor, samt framför allt om vänskap.

Den långa speltiden kommer vissa att knorra åt – den är nästan en halvtimme längre än sin föregångare. Jag tycker det är ett smart val, istället för den klassiskt käcka och snabbreplikerade typiska high school-filmen, tar den sig sin egen tid. De extrascener som det säkert hade klippts och tightats till i vanliga fall får äga sin plats.

Filmen är långt ifrån jämn, men resan är precis som livet viktigare än slutmålet. Tyvärr blir därmed också finalen något av ett antiklimax och känns delvis snabbspolad. Men ”The Kissing Booth 2” behåller sin charm från första filmen och lyckas ovanligt nog att lyfta till en ytterligare nivå av karisma, tänkvärda dilemman, och ger oss helt enkelt en mysig stund.
| 26 juli 2020 15:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The Kissing Booth 2
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu