The Imposter 2012

Dokumentär Thriller
Storbritannien
99 MIN
Engelska
The Imposter poster

Synopsis

Dokumentär möter thriller i Bart Laytons dokumentär om en ung pojke som försvann men återvände till sin familj i Texas efter tre år. Han är på många sätt som de minns honom, även om han har börjat prata med fransk brytning och hans utseende har förändrats. Men desto märkligare saker kommer upp till ytan när en utredare börjar ställa frågor.
Ditt betyg
3.3 av 281 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The Imposter
Biopremiär
26 oktober 2012
DVD-premiär
10 april 2013
Språk
Engelska
Land
Storbritannien
Distributör
NonStop Entertainment
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Andreas Climent

15 september 2012 | 12:01

En spännande, skrämmande och alldeles sann historia

Föreställ dig att ett av dina barn försvinner spårlöst. Åren går utan att du får veta något nytt. Efter flera år dyker barnet upp i ett annat land och kommer tillbaka och lever med dig och din familj. Föreställ dig nu att den du trodde var ditt barn egentligen är en bedragare.

"The Imposter" är den sanna historien om hur en ung man från Frankrike lurade både myndigheter, FBI, nyhetsmedier och en amerikansk familj att han var en försvunnen amerikansk pojke. Dokumentären kombinerar snyggt intervjuer med de inblandade personerna och dramatiserade scener från deras berättelser. Vi får höra både medlemmar i den lurade familjen, FBI-agenter, en privatdetektiv och bedragaren själv berätta sina versioner av vad som hände.

I juni 1994 försvinner Nicholas Barclay från Texas. Tre år senare får polisen i den spanska staden Linares ett samtal från någon som säger att de hittat en ensam och övergiven pojke utan identitetshandlingar. När polisen tar pojken till ett barnhem säger han att han är amerikan. Han övertygar dem om att han är Nicholas Barclay och det dröjer inte länge förrän Barclays syster flyger och hämtar honom från USA. Till bedragarens stora förvåning och lättnad accepterar hon honom som sin bror och han flyttar in med dem i Texas. Men vad är det som får familjen att ta emot honom med öppna armar och vem har egentligen flest hemligheter att dölja?

Trots att det är en dokumentär är filmen full av spänning och oväntade vändningar. Så fort man tror att man vet hur det ska sluta tar handlingen en annan riktning och nya lögner och mysterier dyker upp. De dramatiserade scenerna är snygga och intervjuerna är välklippta. Det enda negativa med filmen är att den ibland känns lite lång, men man blir aldrig uttråkad. Spänningen är alltid på topp. Det känns snarare som att man tittar på en kriminalthriller än en vanlig dokumentär. Musiken passar bra in och ljudmixen förhöjer de spännande momenten.

Bart Laytons "The Imposter" är en riktigt välgjord, spännande och läskig dokumentär. Betyget blir en välförtjänt fyra.

| 15 september 2012 12:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The Imposter