Hustlers 2019

Drama Komedi Thriller
USA
110 MIN
Engelska
Ryska
Hustlers poster

Synopsis

Några före detta striptease-dansare går samman för att lura skjortan av sina Wall Street-klienter.
Ditt betyg
2.8 av 63 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Alexander Kardelo

16 september 2019 | 10:00

Underhållande när strippor ger igen

Strippor, pengar, knark och champagne mixas i en vild och underhållande cocktail. "Hustlers" - en kuppkomedi baserad på verkliga händelser - är trashig guilty-pleasure när det är som bäst.
"Hustlers" är den sanna historien om hur några kvinnor klev ner från strippstången för att klättra uppför karriärstegen. En perfekt castad Jennifer Lopez leder den lättklädda ligan som vill öka ut drickskassan med ett olagligt extraknäck - att länsa rika Wall Street-snubbars kreditkort.

Constance Wu ("Crazy Rich Asians") leder oss igenom den här osannolika men sanna historien, i rollen som Destiny, som berättar om sina upplevelser för en journalist några år senare.

Nyanställd på en exklusiv strippklubb får Destiny några tips på vägen av den populära veteranen Ramona, och det dröjer inte länge innan de två är en dödlig double-act. Ramona lär Destiny allt om hur man mjölkar klientelet på varenda dollar. Stamkunderna är affärsmän med feta plånböcker, och det gäller att lära sig läsa av de olika typerna för maximal utdelning. Pengarna börjar rulla in, och fattiga Destiny kan plötsligt unna sig dyra vanor samt ta hand om sin mormor hemma i Queens.

Men så inträffar den värsta finanskatastrofen i amerikansk historia (året är 2008) och när affärsmännen har slut på cash, slår det även hårt mot de hårt arbetande affärskvinnorna på dansgolvet. Ramona och Destiny samlar ihop tjejerna och utvecklar en riskfylld plan för att förföra rika män och rädda sina lyxliv. Men det tar inte lång tid innan saker spårar ut.

"Hustlers" är skriven och regisserad av Lorene Scafaria, den produceras av Megan Ellison och J-Lo själv, så det är en riktig girl power-injektion. Det kan annars lätt bli fel när halvnakna kvinnor spelar huvudrollerna (se Paul Verhoevens ökända flopp "Showgirls" bland annat), men här handlar det inte om att exploatera utan att ta makten. Tjejerna framför kameran tar kontrollen över sina liv, och de bakom kameran får berätta om kvinnor genom en kvinnlig lins. Utan att för den delen någonsin tvångsmata publiken med feministiska metoo-budskap eller fördöma strippornas yrkesval.

Det finns dessutom något kittlande i filmer som nästan lär sin publik hur man tjänar snabba pengar, eller visar hur lätt det är att kliva över på den kriminella banan. Slutsatsen må vara "gör det inte" men vägen dit är ofta spännande att följa, se bara "Maffiabröder" eller "Breaking Bad" - titlar som lämnat sitt lilla avtryck på "Hustlers".

"Hustlers" kan ses som trashig eller ytlig - javisst, men den låtsas heller inte vara något annat. Framför allt är detta en ruggigt underhållande film som tar med oss på en vild resa genom en värld vi inte visste mycket om.
| 16 september 2019 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (2)
3
Sådär som film men alla klubbscener är riktigt jäkla bra och soundtracket höjer. Uscherscenen var favoriten.
Läs mer
3
J. Lo äger varje scen och Constance Wu visar återigen varför hon är ett av Hollywoods nya stjärnskott. Girl power fullkomligt strålar i varje scen. 3/5.
Läs mer