The Greatest 2009

Drama
USA
98 MIN
Engelska
The Greatest poster

Synopsis

Susan Sarandon sätter tillsammans med Pierce Brosnan stjärnglans på Festes regidebut om en familj som förlorar sin 18-årige son i en bilolycka. Ett sorgearbete som blottar djupa sprickor – något som kompliceras ytterligare när den överlevande flickvännen visar sig vara gravid.
Ditt betyg
2.8 av 38 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The Greatest
DVD-premiär
1 december 2010
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Nordisk Film
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Lisa Olsson

26 november 2009 | 16:25

Tårdrypande om sorg

"The Greatest" är en extremt gråtmild film som handlar om hur en familj hanterar sorgen efter att den ena sonen dör i en olycka. Dessutom dyker den bortgångna sonens okända flickvän upp för att ta en plats i familjen.

Det är inte lätt att göra en film om sorg utan att det blir för tårdrypande och det problemet lider även "The Greatest" av. Att vilja skildra hur olika personer hanterar sorg och hur det kan slå sönder en familj är intressant men den här filmen blir tyvärr alldeles för förutsägbar för att man ska känna sig helt engagerad.

Här finns ändå en del bra saker att lyfta fram, främst Susan Sarandons tolkning av mamman som ena sekunden är förlamad av sorg för att i nästa stund ägna all kraft åt att få reda på vad sonen kände de sista minuterna av sitt liv. Hon är helt fixerad av sonens död medan pappan (Pierce Brosnan)är den som försöker vara stark. Jag klarar inte riktigt av Pierce Brosnan i den här rollen tyvärr.

Den mest intressanta konflikten i filmen är den mellan de två bröderna. Den yngre som alltid har varit den strulige och den äldre duktige brodern som nu dessutom efter sin död blir totalt idealiserad.

Sammanfattningsvis så är "The Greatest" en ok film med vissa ljusglimtar men som är för förutsägbar för att göra något större intryck.

| 26 november 2009 16:25 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The Greatest
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu