The Greatest (2009)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Lifetimevinnaren Susan Sarandon sätter tillsammans med Pierce Brosnan stjärnglans på Festes regidebut om en familj som förlorar sin 18-årige son i en bilolycka. En både visuell och rörande djupdykning i ett sorgearbete som blottar djupa sprickor – något som kompliceras ytterligare när den överlevande flickvännen visar sig vara gravid.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: THE GREATEST

Tårdrypande om sorg

"The Greatest" är en extremt gråtmild film som handlar om hur en familj hanterar sorgen efter att den ena sonen dör i en olycka. Dessutom dyker den bortgångna sonens okända flickvän upp för att ta en plats i familjen.

Det är inte lätt att göra en film om sorg utan att det blir för tårdrypande och det problemet lider även "The Greatest" av. Att vilja skildra hur olika personer hanterar sorg och hur det kan slå sönder en familj är intressant men den här filmen blir tyvärr alldeles för förutsägbar för att man ska känna sig helt engagerad.

Här finns ändå en del bra saker att lyfta fram, främst Susan Sarandons tolkning av mamman som ena sekunden är förlamad av sorg för att i nästa stund ägna all kraft åt att få reda på vad sonen kände de sista minuterna av sitt liv. Hon är helt fixerad av sonens död medan pappan (Pierce Brosnan)är den som försöker vara stark. Jag klarar inte riktigt av Pierce Brosnan i den här rollen tyvärr.

Den mest intressanta konflikten i filmen är den mellan de två bröderna. Den yngre som alltid har varit den strulige och den äldre duktige brodern som nu dessutom efter sin död blir totalt idealiserad.

Sammanfattningsvis så är "The Greatest" en ok film med vissa ljusglimtar men som är för förutsägbar för att göra något större intryck.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
lindersson
Oj, den här träffade mig på rätt ställe! 
Jag faller i flertalet sentimentalitetsfällor som jag inser finns där. Jag kan bara inte värja mig mot dem. 
Jag är medveten om att filmen medvetet spelar på vissa strängar, något jag vanligtvis har svårt för. Men här bryr jag mig inte, jag blir berörd. 
Måste bara bortse från filmens eventuella brister och dela ut en 4/5.

Veckans populära filmer

Visa fler