The Good Doctor 2011

Drama Thriller
USA
85 MIN
Engelska
The Good Doctor poster

Synopsis

Dr. Martin Ploeck möter den 18-årig patienten Diane som lider av en njurinfektion och är ett stort behov av att förbättra sin självkänsla.
Ditt betyg
2.3 av 9 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Lotta Zachrisson

30 april 2011 | 17:05

Psykologiskt otäck Bloom

Tribeca 2011 - Jag har länge fascinerats av filmer som ger en viss karaktär hjälterollen och övertygar publiken om att “heja på” honom trots att alla handlingar talar för motsatsen – och vi pratar inte om coola skurkar á la "Oceans Eleven", utan riktigt obehagliga typer.

I Hitchcocks "Vertigo" var det ett medvetet grepp att använda James Stewart, en skådis som nästan uteslutande spelade den goda, i en roll som långsamt framstod som mer och mer sjuk och besatt. På samma sätt används helyllehjälten Orlando Bloom i psykologiska thrillern "The Good Doctor".

Osäker som nykläckt läkare vill Martin bara ha respekt, men på sjukhuset drar sig varken andra läkare eller sjuksköterskor för att påpeka hans tillkortakommanden. Patienten Diane (Riley Keough, The Runaways) ger honom däremot den bekräftelse han behöver, men hans intresse leder honom snabbt in på en farlig bana.

Om någon trodde innan att Bloom bara var en filmstjärna så visar han här att han verkligen är en skådespelare. Osäkerheten och det otäcka som bubblar under ytan får han fram till perfektion.

Det går att hitta en och annan logisk lucka i manuset, men "The Good Doctor" är framför allt en karaktärsstudie - och som sådan fungerar den ypperligt.

| 30 april 2011 17:05 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
5
Udda är bra! Vi måste se att det finns många olika former som tillsammans skapar ett bättre liv.
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu