The Anchorage 2010

Drama
Sverige
87 MIN
Svenska
The Anchorage poster

Synopsis

Svenske Anders Edström har bott utomlands i tjugo år och gjort en del kortfilm men framför allt varit verksam som stillbildsfotograf. Nu bor han i Tokyo och har tillsammans med en kollega från Los Angeles gjort en film som utspelar sig i Stockholms skärgård. Det går mot höst på den stillsamma idyllen till skärgårdsö. En kvinna har ensam stannat kvar i frivillig isolering. Hon har sina rutiner med morgondopp och då och då en liten båtresa till affären för proviantering. Plötsligt en dag ligger en främmande båt vid ön. En främmande man gör situationen orolig... Det behövs inte mycket för att stämningen i biosalongen skall vända. I "The Anchorage" växer skräcken inifrån.
Ditt betyg
2.0 av 3 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Helena Sandberg

31 januari 2010 | 13:03

Ett med naturen – utan Arne Weise

Svenske Anders Edström och amerikanske kompisen C.W Winter hade tidigare bara gjort kortfilmer tillsammans när de bestämde sig för att göra en långfilm i den svenska skärgården. Vi möter en ensam kvinna som trivs med sitt liv på ön, hon har sina dagliga rutiner med bad, fiske, melodikryss och båtturer. När hon en dag som vanligt går ner för sitt morgondopp störs idyllen av en mystisk nyanländ jägare. Hur ska detta påverka hennes liv?

Svaret är inget alls. (Så när som på en liten detalj). Skräcken som katalogtexten pratar om anas några minuter på slutet, bara för att försvinna lika fort. "The Anchorage" är som ett segt avsnitt av ett med naturen där djuret byts ut mot en människa. Långa ritualer. Kameran stannar flera minuter på en buske som inte gör något annat än bara finns. Det långsamma tempot är intressant en stund, men sen börjar jag se i syne för att liva upp det hela. Kommer aldrig den där twisten nu då?

När regissören innan visningen sömnigt svamlar fram att han hoppas att vi inte ska tycka filmen är alltför tråkig, tolkade jag det som ett försök att sänka förväntningarna...men ack så fel jag hade. Jag måste ge det till regissörerna dock - det är väldigt vackra bilder och visst finns det en intressant tanke och en bitvis intressant spänning, men det är alldeles för lättfångat kombinerat med en för lång startstrecka, och innan entimmesstrecket passerat har många besökare lämnat salongen. Moderatorns försök till analyserande frågor efteråt är så meningslösa att killarna själva intar någon slags sömnig lynch-ställning och vägrar avslöja svaren. (Fastän de är ganska uppenbara)!

| 31 januari 2010 13:03 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The Anchorage
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu