The Amityville Horror (2005)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
George och Kathy Lutz flyttar med deras tre barn in i ett riktigt drömhus på Long Island. Och kanske är det ett drömhus om man gillar mardrömmar... Vad de inte vet är att en hel familj blivit mördade i huset ett år tidigare. Amityville Horror är en av de mest skrämmande skräckfilmer som någonsin gjorts, filmen gick direkt in som etta på USAs biotopp.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: THE AMITYVILLE HORROR

Filmen som Gud glömde

2000-talet är på väg att vattna ur rysar-genren igen. Samma faktum inträffade i slutet av 80-talet och skräckfilmen var chockerande blodfattig till Wes Craven introducerade en ny våg av ironiskt smarta thrillers. Men som alltid i Hollywood så efterapades Cravens "Scream" till en sådan grad att vi nästan fick fila på en ny gravsten, innan någon kom på idén att återvinna populära japanska spökhistorier.

"Huset som Gud glömde" var en av dessa "baserade på en sann historia"- skräckisar som drog en sjukt stor publik till biograferna 1979. Den verklighetsbaserade historien har dock visat sig vara en tokbluff, då de verkliga personerna så sent som 1995 erkände att allt var ett spel for gallerierna. Det tråkiga med "The Amityville Horror" är att denna falska utsägelse är det minsta problemet.

Historien om huset som lyckas uppmuntra en familjefar till att mörda sin familj, är inget annat än skrattretande och framför allt kriminellt förutsägbar. Filmen verkar ha arbetat utifrån en mall bestående av de flesta klichéerna. Det ekar i korridorerna, droppar blod lite varstans och musiken skriker på de väntade ställena. Avsaknaden av minnesvärda scener (den usla "Ring 2" hade åtminstone badkarsscenen att skryta med) och något som helst engagemang från filmmakarna säger sitt.

Men är denna nygjorda version bättre än originalet? Svaret är: vem bryr sig när resultatet är så här dåligt. Detta är snarare ”filmen som Gud glömde” och det ska han i så fall vara glad för.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Lucas
Måste säga att det här var nog en av dom töntigaste och tråkigaste "skräckfilm" jag har sätt, den var inte ens i närheten av att vara läskig imo då jag vart mer skrämd av Toy Story 3
användaren borttagen
Har du sett Buried eller?
Wugllabang
Nja, så usel är den väl inte. Även om det inte är något mästerverk så tycker jag ändå att den är en snygg och relativt skrämmande film. Stark tvåa.
Visa fler (3)

Relaterade filmer