Terminal 2018

Drama Thriller
Storbritannien
95 MIN
Engelska
Terminal poster

Synopsis

Två yrkesmördare tar ett självmordsuppdrag åt en mystisk uppdragsgivare. Längs vägen träffar de på en märklig servitris som lever ett farligt dubbelliv och det visar sig att hon kan vara mer inblandad än vad de först hade anat.
Ditt betyg
2.4 av 17 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Terminal
DVD-premiär
9 juli 2018
Digitalpremiär
9 juli 2018
Språk
Engelska
Land
Storbritannien
Distributör
Noble Entertainment
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

9 juli 2018 | 10:00

Margot Robbie som rykande het femme fatale

Det är knappast någon som tvivlar på att Margot Robbie gör en fantastisk femme fatale. Däremot går det absolut att tvivla på att hon är nog för att rädda denna ojämna thriller, som trots ett visst underhållningsvärde inte håller hela vägen.
Höga klackar. Rött läppstift. Blont hårsvall i en kaxig knut. En cigarett i handen och ett farlig fånflin på läpparna. Det är ingen tvekan om att Margot Robbie anammar rollen som femme fatal med råge. I genombrottet ”The Wolf of Wall Street” var hon hemmafrun som inte tog någon skit. I ”Suicide Squad” var hennes oförutsägbara Harley Quinn den enda förlösande faktorn. Och hennes Tonya Harding i ”I, Tonya” var så på pricken att den resulterade i en Oscarsnominering.

Det är ingen tvekan om att Margot Robbie är en av filmvärldens hetaste stjärnor och i den här film noir-doftande thrillern fullkomligt äger hon varje bildruta. Hennes servitris/strippa-med-en-hemlighet fullkomligt osar av mystik, fara och sex så pass att såväl Jessica Rabbit som Sharon Stone i ”Basic Instinct” skulle rodna i varsin skamhörna. Hon är karaktären många män drömmer om men andra gärna undviker i en mörk gränd. Så är det nog för att se filmen? Ja och nej.

Robbie kan rädda och lyfta mycket men detta är ett gränsfall. Debuterande regissören/manusförfattaren Vaughn Stein (tidigare regiassistent på allt från ”World War Z” till ”Skönheten och Odjuret”) har uppenbarligen sett mycket gammal film noir, Tarantino och ”Blade Runner” men har kanske mer vilja och ambition än faktisk talang för att ro alltihop i land. Det är en film som vill mycket men inte riktigt åstadkommer effekten den är ute efter.

Det är neonfärgssnyggt och underhållande med rapp om än innehållslös dialog. De galna twistarna får den ofta att likna ett på tok för långt ”Tales from the Crypt”-avsnitt. Begåvade Dexter Fletcher och Max Irons (son till Jeremy) väger upp sina scener och har fint samspel. Stackars Simon Pegg har dock fått en ganska poänglös andraplansroll och trots att Mike Myers försöker passa in i sammanhanget ser han mest ut att göra ännu en knasig Austin Powers-figur.

”Terminal” har sågats vi fotknölarna av kritikerkåren och det är helt rättvist men inte heller obefogat. Det är en ojämn film med en hel del brister men också med en rykande het Margot Robbie som den femme fatale från film noir-eran vi glömt bort att vi saknade. Vi får hoppas att Stein får ihop en både bättre historia och budget till nästa film. Till dess kan vi roa oss med att se barnstjärnorna Matthew Lewis (Harry Potter-filmerna) och Thomas Turgoose (”This is England”) som vuxna.
| 9 juli 2018 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Terminal
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu