Tears Of The Sun (2003)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
När den demokratiska regimen i Nigeria störtas skickas en specialstyrka för att hämta hem en amerikansk missionsläkare. Men Dr. Kendricks vägrar att lämna sina patienter i rebellstyrkornas våld och de amerikanska soldaterna har strikta order att inte blanda sig i den lokala konflikten...
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: TEARS OF THE SUN

Typisk Bruce-film om ett krigsdrabbat land
Tears of the Sun är ett, ja, krigsdrama kan man säga. I vanliga fall brukar jag inte gilla såna sorts filmer men den här uppskattade jag faktiskt.

Man får följa A.K. Waters (Bruce Willis) och hans män genom stora skogar och blöta träsk, när dom försöker leda Kate Kendricks (Monica Bellucci, "Matrix Reloaded") och 70 skadade afrikaner till Kamerun. Det var faktiskt ganska intressant att få se hur en specialstyrka jobbar. Bruce Willis spelar såklart den hårda killen utan känslor men mjuknar mer och mer ju längre in i filmen man kommer.

Men filmen var ändå en aning seg när det inte var något "action". Mestadels av filmen får man bara se dom gå igenom skogar förföljda av rebeller. Men när det väl hände nånting så var det bra, riktigt bra. Så det väger ändå upp filmen lite. Monica Bellucci spelar en bra roll som missionärsdoktor som gör vad som helst för sina patienter. Men jag tycker att hon kan ha spelat över lite när hon skrek i varje scen då det smällde till lite. Det jag uppskattade mycket var att man inte fick se närbilder på döda kroppar och halshuggna människor, vilket man oftast brukar få göra när det handlar om krig. Det är så onödigt. Regissören har satsat mer på själva handlingen vilket är bra.

Filmen utspelar sig på vanligt Bruce Willis manèr. Männen dör och endast några få, svårt skadade, återvänder och Bruce bli hjälte för att ha klarat uppdraget plus att ha lett skadade flyktingar ut ur landet. Men det är så vi är vana att se Bruce och det är så han är bäst. Filmen var som sagt en aning seg i början men blev tillslut väldigt sevärd med bra rollprestationer och i alla fall ett lyckligt slut. Vi får hoppas att det inte är slut på Bruce Willis karriär än, han har några år på nacken men är fortfarande den hårda killen vi kommer ihåg från "Die Hard"-filmerna.

Daniel Svensson Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Kevin E
De finns det nog ett par krigsfilmer som håller bra mycket mer klass än denna :)
Onge
Jäääklar vilken bra film. Skådisar, miljö, musik, action, spänning, känslor! Allt.
5/5
the_medunjan
Gillade filmen! Stark 3:a! Den kan bli lite svår ibland.. Tortyr och sånt..

Veckans populära filmer

Visa fler