Tears Of The Sun 2003

Tears Of The Sun poster

Synopsis

När den demokratiska regimen i Nigeria störtas skickas en specialstyrka för att hämta hem en amerikansk missionsläkare. Men Dr. Kendricks vägrar att lämna sina patienter i rebellstyrkornas våld och de amerikanska soldaterna har strikta order att inte blanda sig i den lokala konflikten...
Ditt betyg
2.7 av 346 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Tears Of The Sun
Biopremiär
3 oktober 2003
DVD-premiär
11 mars 2008
Språk
Engelska
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Daniel Svensson

1 januari 2008 | 00:00

Typisk Bruce-film om ett krigsdrabbat land

Tears of the Sun är ett, ja, krigsdrama kan man säga. I vanliga fall brukar jag inte gilla såna sorts filmer men den här uppskattade jag faktiskt.

Man får följa A.K. Waters (Bruce Willis) och hans män genom stora skogar och blöta träsk, när dom försöker leda Kate Kendricks (Monica Bellucci, "Matrix Reloaded") och 70 skadade afrikaner till Kamerun. Det var faktiskt ganska intressant att få se hur en specialstyrka jobbar. Bruce Willis spelar såklart den hårda killen utan känslor men mjuknar mer och mer ju längre in i filmen man kommer.

Men filmen var ändå en aning seg när det inte var något "action". Mestadels av filmen får man bara se dom gå igenom skogar förföljda av rebeller. Men när det väl hände nånting så var det bra, riktigt bra. Så det väger ändå upp filmen lite. Monica Bellucci spelar en bra roll som missionärsdoktor som gör vad som helst för sina patienter. Men jag tycker att hon kan ha spelat över lite när hon skrek i varje scen då det smällde till lite. Det jag uppskattade mycket var att man inte fick se närbilder på döda kroppar och halshuggna människor, vilket man oftast brukar få göra när det handlar om krig. Det är så onödigt. Regissören har satsat mer på själva handlingen vilket är bra.

Filmen utspelar sig på vanligt Bruce Willis manèr. Männen dör och endast några få, svårt skadade, återvänder och Bruce bli hjälte för att ha klarat uppdraget plus att ha lett skadade flyktingar ut ur landet. Men det är så vi är vana att se Bruce och det är så han är bäst. Filmen var som sagt en aning seg i början men blev tillslut väldigt sevärd med bra rollprestationer och i alla fall ett lyckligt slut. Vi får hoppas att det inte är slut på Bruce Willis karriär än, han har några år på nacken men är fortfarande den hårda killen vi kommer ihåg från "Die Hard"-filmerna.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Tears Of The Sun
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu