Star Trek - The Motion Picture (1979)

2.9
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
När en oidentifierad, främmande rymdvarelse förstör tre kraftfulla klingonkryssare återvänder kapten James T Kirk till den nyligen ombyggda U.S.S. Enterprise för att ta kommandot. Leonard Nimoy, DeForest Kelley och de andra från den ursprungliga, hyllade tv-serien Star Trek mobiliseras med warp-hastighet för att stoppa den främmande inkräktaren som obarmhärtigt närmar sig Jorden.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Josomi
Rekommendation: Ska du börja kolla på Star Trek-filmerna? Börja med Wrath of Khan. Denna film har inget av intresse anser jag. Och då är jag en ganska inbiten trekkie. 
1/5
Ljusbus
Steget för Star Trek ut i långfilmsformat är en klar besvikelse; visuellt snygg men långsam och med alldeles för lite av känslan från serien i behåll.

Filmen börjar dock ganska bra; vi får möta en moderniserad enterprise, en som är mycket häftigare än den i serien. Vi får möta i princip hela gamla besättningen och det är trevligt att återse dem, trots att de är mycket äldre och genom hela filmen aldrig har samma kemi som de hade i serien. Det visuella intrycket är också riktigt bra; påminner stundtals om 2001, speciellt i början. 

Liksom skådespelarna är mycket äldre, känns även filmen i vissa avseenden gammal. Den rör sig med gamla trötta fötter, känns tillrättalagd och långsam snarare än äventyrsfull och progressiv. Det finns också en konflikt och kontrast i och med det nya moderna skeppet och en yngre kapten, mot den äldre besättningen, främst Kirk. Hela den biten känns i stort mest trivial och jobbig, det suger energi från en film som hade behövt mer av den varan.

Mot slutet blir det lite intressant, hela avslöjandet kring V'ger, men inte här når den heller några större höjder. Tyvärr är första Star Trek-filmen en som aldrig riktigt lyfter, och som känns alldeles för gammal och trött för sitt namn.

2,5/5
Greta
5/5. Älskar Star Trek.

Veckans populära filmer

Visa fler