Spiders (2013)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Efter att en rysk rymdstation krockat med en meteorit sprids delarna ut i rymden varpå en bit landar i New Yorks tunnelbanesystem. Där upptäcks en ny giftig spindelart – de växer sig snabbt gigantiska och hotar människorna i New York. Nu är det upp till förmannen Jason och forskaren Rachel att rädda världen från hoten på åtta ben – innan militären hinner skrida till verket med sina lömska planer.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: SPIDERS

Imse vimse CGI-spindel
En film om gigantiska, människoätande insekter från rymden borde åtminstone vara lite kalkonkul? Glöm det, den här lågbudgetrullen är dödligt tråkig med kackiga effekter, usla skådespelare och rörig story.

"Spiders 3D" dundrar fram i förtexterna och förväntningarna är redan på en påtagligt låg nivå. Inte bara för den synnerligt fantasilösa titeln utan även för att 3D numera snarare är ett varningstecken än någon kvalitetsstämpel. Med tanke på den här filmens direkt-på-DVD-öde i Sverige så slipper vi i alla fall de irriterande glasögon - alltid något positivt.

Sen börjar filmen. Något om supergiftiga spindlar från rymden - håll i hatten - som via nedkraschad rymdstation hamnar i New Yorks tunnelbana, växer till gigantiska proportioner och löper amok. Ett par ska rädda dagen och sin tonåriga dotter som hålls som gisslan av militären. Andra flyr i panik, skriker, springer och blir dödade av jättespindlarna.

Man drar en tung suck under hela filmen. Smygkollar mobilen, räknar minuterna. Längtar tills eländet är över. Det är en sådan dålig, tafatt och framför allt tråkig film att klockorna stannar. En film om jättespindlar ska väl om något inte vara tråkig? Kanske är anledningen att vi sett allt - precis allt - förut, fast med lite högre budget och lite mer glimt i ögat.

Har vi en galen vetenskapsman som vägrar sluta tjata om hur intelligenta dessa varelser är? Check. Har vi en militärstyrd konspiration som går åt fanders? Check. Vi har t.o.m. en torped som vid tillfälle springer runt och avrättar folk. Anledningen? Tja, det spelar knappast någon roll. Allt är en rörig soppa med en budget som tillåter några skrattretande CGI-effekter och usla C-skådespelare.

Huvudrollen spelas av Patrick Muldoon, som var med i "Melrose Place" och "Starship Troopers" för ca 15 år sedan. I den senare blev han uppsprättad av en annan jätteinsekt. Tyvärr har vi inte lika tur här. Han är så träig att han inte ens förmår kunna leverera sina dåliga one-liners med rätt sarkastiskt tonfall. Hans fru i filmen är ett ständigt skrikande och gråtande våp, tonårsdottern ser mer uttråkad än rädd ut.

Med tanke på filmens titel är det förvånansvärt lite spindlar i åtminstone första halvan av filmen. När de väl börjar dyka upp är de bisarrt långsamma och kackigt datoranimerade. Det är skräpfilm i dess sämsta form - när det inte ens är dåligt nog att bli kul. "Eight Legged Freaks", "Imse vimse spindel", "Them", "Tarantula", "Kingdom of the Spiders"... Bättre, mer sevärda titlar på samma tema är många. Även om vissa är över 50 år gamla så är de fortfarande mer spännande än den här.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Jönsson
med min araknofobi känner jag att detta inte är en film för mig... :P
18673
Den låga budgeten märks tydligt på både skådisar och cgi, men då jag e svag för gigantiska insekter på film så ger ja ändå godkänt, 2/5, funkar att glo på en regnig söndag när man inte e så klar i huvet kanske :)

Veckans populära filmer

Visa fler