Småkryp 2: Äventyr i Karibien 2019

Småkryp 2: Äventyr i Karibien poster

Synopsis

"Småkryp 2" inleds i en liten konservfabrik på landet. Av misstag hamnar en liten nyckelpiga i en kartong med matvaror – som skeppas till Karibien! Hans ena förälder beger sig genast av på en äventyrlig resa för att finna den lilla telningen…
Ditt betyg
3.5 av 2 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Minuscule 2: Les Mandibules du Bout du Monde
Biopremiär
15 mars 2019
DVD-premiär
14 augusti 2019
Land
Frankrike
Distributör
Studio S Entertainment
Ålder
Barntillåten
Längd

Recensent

Fanny Degerfelt

13 mars 2019 | 10:00

Oemotståndligt småkrypsäventyr som underhåller både små och stora

Ett vilset nyckelpigebarn, en spindel i ett flygande leksaksskepp och en färgsprakande karibisk ö är bara några av beståndsdelarna i ett oemotståndligt äventyr som är underhållande för alla åldrar.
En liten nyckelpigas nyfikenhet leder till att den fastnar i en låda med konserver som skickas från Frankrike till Karibien. Lyckligtvis tar en förälder genast upp jakten. Med hjälp av en spindel i ett leksaksskepp, telegraferande myror och några nya, märkliga bekantskaper börjar sökandet. Men frågan är om de små nyckelpigorna kommer att hinna återförenas innan någon av dem blir uppäten av de okända farorna som lurar runt varje hörn.

Filmen har ingen talad dialog, djuren förmedlar sig helt med kroppsspråk och ljudeffekter - hummanden, visslanden och så vidare - vilket borde varit irriterande i längden, men det bidrar istället till filmens charm. Det kärleksfulla äventyret klarar av att vara både spännande, rolig och berörande på ett sätt som är underhållande för alla åldrar. “Småkryp 2” genomsyras även av hantverkskärleken till berättarkonst och animation.

Jag uppskattar också att inget av djuren är könsbestämda, så ett barn har möjligheten att applicera vad de vill på dem. Bara chansen att kunna välja att kringgå barnfilmernas epidemi av döda mammor är värt något.

“Småkryp” är en fransk produktion, som började som en tv-serie och nu alltså är inne på sin andra långfilm. Den första filmen sågs av hela 5 miljoner personer i 50 länder.

Det är en blandning av spelfilm och animation - de storögda insekterna är animerade, men de verkar i riktiga miljöer och är omgivna av riktiga människor. Det är en balansakt att blanda medium, men “Småkryp 2” klarar det utmärkt. Resultatet blir effektfullt, och några av landskapsbilderna hade kunnat vara från National Geographics tv-kanal.

Det är svårt att bortse från den där andra filmen om en förälder som reser långt i en desperat jakt på sitt barn - ni vet, den där Pixar-historian med fiskar istället för nyckelpigor - men det är ingenting som stör. “Småkryp 2” har sin helt egen charm och tillräckligt många egna idéer för att stå på egna ben. Det är ett fantasifullt äventyr som håller hög klass, och det är inte omöjligt att årets bästa barnfilm redan är släppt. Ni kommer att lämna biografen med ett leende på läpparna.
| 13 mars 2019 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Småkryp 2: Äventyr i Karibien