Shifty (2008)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Regidebuterande Eran Creevy skildrar 24 timmar i knarklangande toppeleven Shiftys liv. När barndomsvännen Chris återvänder efter fyra år i Manchester förvandlas affärsrundan i kvarteret till en uppgörelse med det förflutna, och ett ultimat prov på deras vänskap.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
3.1 av 9 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: SHIFTY

Annorlunda bild av knarklangare

"Shifty" bygger delvis på verkliga händelser och personer i regissören Eran Creevys bekantskapskrets. I Londons utkanter drar knarklangaren Shifty omkring med sin kompis Chris som är på besök efter att ha varit borta från London i fyra år. Mycket hinner hända under det dygn som filmen utspelar sig och Shifty funderar på vilken väg han ska välja; knarkets eller något nytt obeprövat.

Det här är inte en sådan film där man fastnar från första sekund. Början är något trevande men ganska snart infinner sig engagemanget. Dialogen är skarp - när man förstår den. Oftast går det bra men killarnas London-slang är inte helt lätt och det är ju synd att missa delar av dialogen.

Regissören lyckas väl med att knyta ihop filmens olika karaktärer och visa på den misär som knark kan skapa, inte bara för den person som håller på med det utan även för familj och vänner. Samtidigt är det en lite annorlunda bild vi får av en knarklangare. Shifty har ingen trasig bakgrund att skylla på, han är helt enkelt lockad av pengarna. Det känns lite uppfriskande på något sätt.

Skådespelarna är riktigt bra rakt igenom men särskilt de två huvudrollerna. Shiftys bror spelas av Nitin Ganatra som jag bara förknippar med den fåniga karaktären Mr Kholi i "Bride and Prejudice" men här visar han upp sin förmåga att kunna spela helt andra roller.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler