Sex Tape 2014

Drama Komedi
93 MIN
Engelska
Sex Tape poster

Synopsis

Jay (Jason Segel) och Annie (Cameron Diaz) är ett gift par som visserligen fortfarande älskar varandra, men tio års äktenskap och två barn har tagit död på passionen. För att vinna tillbaks den bestämmer de sig för att göra en sexvideo med sig själva i huvudrollerna då de under en tretimmars maratonsession försöker testa sig igenom varje position som finns.

Det som till en början kändes som en bra idé, känns mindre lyckad då deras sexfilm råkar hamna i offentlighetens ljus. För att återfå den beger de sig ut på en kväll fylld av vilda äventyr – bland annat en jakt på ledtrådar, lassokast efter vänner och en blåsning av Annies chef – allt för att återerövra deras film, deras rykte, deras förstånd och främst av allt – deras äktenskap.
Ditt betyg
2.1 av 204 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Sex Tape
Biopremiär
25 juli 2014
DVD-premiär
9 februari 2015
Språk
Engelska
Distributör
Sony Pictures
Ålder
7 år
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

21 juli 2014 | 20:30

Stjärnorna lyfter tunn komedi

Cameron Diaz och Jason Segel möts igen efter "Bad Teacher", som två förortsföräldrar på jakt efter en läckt sexvideo, och har fantastiskt samspel och tajming. Tyvärr lämnar manuset en del att önska och det anas en typiskt amerikansk moralisering kring sex.

Det finns skådespelare som ständigt älskas och hyllas. De finns de som ständigt hatas och sågas. Sen finns de där emellan, de som är sådär precis Lagom. Till den kategorin hör både Cameron Diaz och Jason Segel. De lär troligen varken bli några Oscarsvinnare eller blockbuster-namn inom snar framtid men de är tillräckligt sympatiska och charmiga för lättsmälta komedier.

Kanske är det också därför de fungerar så bra i en film om ett förortspar med två barn som får panik när deras hemmafilmade sexvideo läcks ut på några surfplattor. Hade de varit för helylle hade det blivit satirisk fars över det hela. För sexiga hade berövat det komiska helt. Men Diaz och Segel fungerar just för att de är så Lagom. Som amerikansk mellanmjölk ungefär.

De har dessutom imponerande kemi och samspel som borde göra andra filmpar gröna av avund. Deras komiska tajming är knappast någon nyhet men deras bravader tillsammans - både i sängen såväl som utanför - är tacksamt underhållande. Sen att karaktärerna knappast sticker ut i jämförelse med skådespelarnas tidigare alster går att överleva med. Det är ändå paret Lagom vi talar om.

Filmens stora problem är att manuset är ofrånkomligt tunt. Hysterin känns till en början motiverad men snabbt blir det väl mycket slapstick och orealistiska situationer när våra hjältar går över alla möjliga gränser - inklusive kriminella - för att radera sin film. När Jack Blacks porrsajtsägare börjar ge äktenskapsråd blir det lite för mycket. Själva upplägget med läckta sexfilmer är väl dessutom rätt förlegat vid det här laget, precis som komedier där någon brottas med en arg hund.

Det är synd för här finns ändå potential i stjärnorna och några fnissiga scener och repliker. Pålitliga birollsinnehavare som Rob Corddry, Ellie Kemper och Rob Lowe (när blev den 80-talshunken ett komiskt geni?) gör vad de ska men hade gärna fått lite mer utrymme, speciellt med tanke på att huvudkaraktärernas ständiga gräl och högljudda diskussioner blir aningen tjatiga efter ett tag.

Någonstans anas även den amerikanska moralpaniken kring sex och exponeringen av det. Även om det inte nämns direkt så känns slutklämmen som en besvikelse och budskapet lite svagt och torftigt. Trots diverse sexställningar och bilder på Segels rumpa så blir det lite fegt. Tanken svindlar om hur hejdlös filmen kunde varit ifall man släppt på tyglarna lite - eller om den gjorts i det mer frigjorda Europa.

Den erbjuder inga asgarv men är å andra sidan klart godkänd i jämförelse med senaste halvårets andra amerikanska komedier (inklusive Diaz-tramset "The Other Woman"). Diaz och Segel, som först sågs i samma regissör Jake Kasdans "Bad Teacher", får gärna spela ihop igen. Men nästa gång får både skaparna bakom filmen och inte minst postern spela mindre på Diaz som Den Snygga Tjejen och Segel som Den Roliga Killen.

| 21 juli 2014 20:30 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
1
B-E-D-R-Ö-V-L-I-G-T! Storyn kändes på förhand rolig och något sånär aktuell. Läckta bilder och videos på pars intima stunder sker allt oftare och visst borde det finns bra skämt om företeelsen. Men istället för roliga och vågade skämt under en intensiv jakt på en försvunnen sexvideo så blir det istället långa stunder en enda lång och märklig reklamfilm för Apple och YouPorn, som försöker pusha ett trött och uttjatat budskap på oss. Det är tufft att skaffa barn, sexvideos är ingen lösning, YouPorn är schyssta och Apple is the shit. Typ. Cameron Diaz och Jason Segal har varken kemi eller inlevelse. Plastigt och tillgjort. Lite som när man gjorde en jobbig redovisning under skoltiden och stod med ett papper framför näsan läste innantill. Man prickar inte rätt med ett enda skämt under filmen. Möjligtvis att det går att göra en rolig och pinsam shot lek över alla porrsajter som namedroppas. Förutom det och en dålig smak i munnen så finns det ingenting att hämta.
Läs mer