Sex, hopp & kärlek 2005

Drama
Sverige
93 MIN
Svenska
Sex, hopp & kärlek poster

Synopsis

Birgit lever ett vanligt liv med sin vänliga man Lennart och deras mindre vänliga tonårsdotter Marie. När Birgits ungdomskärlek, den populäre programledaren Bertil, plötsligt återvänder efter 19 år, förändras livet i ett slag. Adjö till det trygga livet!
Ditt betyg
2.1 av 18 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Sex, hopp & kärlek
Biopremiär
5 augusti 2005
DVD-premiär
24 maj 2006
Språk
Svenska
Land
Sverige
Distributör
Sonet Film
Ålder
7 år
Längd

Recensent

Madeleine Rönnqvist

1 januari 2008 | 00:00

När livet rasar samman

”Sex, hopp & kärlek” är en mycket intensiv film om kärlek, relationer och lögner. Filmen kretsar kring Birgit (Ing-Marie Carlsson), en medelålders kvinna med man och tonårsdotter som under några få dagar får sitt liv ställt på ända. Birgit hamnar i mitten av de problem som hennes närmaste bär med sig. Hon försöker vara den stadiga och trygga bryggan men i hennes inre rasar starka känslor. Hennes mamma är döende, hennes man är deprimerad efter en hjärtinfarkt, hennes dotter är självdestruktiv och mitt i alltsammans dyker den gamla oförglömda kärleken Bertil upp.

Bertil (Krister Henriksson) är numera en känd programledare för ”Sex, hopp och kärlek”, ett program där deltagarna får hjälp med att finna den rätta. På tv-skärmen ger Bertil ett intryck av att vara självsäker och i full kontroll över sitt liv, något som inte alls stämmer överens med hans privatliv. När hans pappa dör tvingas Bertil ta itu med sitt gamla liv - önskan att bli bekräftad av pappan, sin alkoholism och rädslan över att bilda en egen familj.

Att Bertil dessutom dyker upp i Berits hemmakvarter för att begrava sin pappa gör varken saken bättre eller lättare för någon av dem.

Trots att filmen är otroligt verklighetstrogen med naturliga och färgstarka porträtt av karaktärerna känns det som att bli matad med en såpopera på snabbspolning. Det räcker inte med att Lennart Jähkel höjer hela filmen med sina känsloutbrott som Birgits man Lennart. Inte heller den oglamorösa vardagen med de alldagliga företeelserna som pressas in i manuset gör att man kan slappna av. Det blir alldeles för mycket; att få missbruk, depression, självdestruktivitet och död inmatat på 90 minuter gör att det ibland känns som om man inte får luft.

Mitt tips är att hyra hem filmen, ta ett djupt andetag och ha pausknappen redo.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Sex, hopp & kärlek
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu