Sex, hopp & kärlek (2005)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Birgit lever ett vanligt liv med sin vänliga man Lennart och deras mindre vänliga tonårsdotter Marie. När Birgits ungdomskärlek, den populäre programledaren Bertil, plötsligt återvänder efter 19 år, förändras livet i ett slag. Adjö till det trygga livet!
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
2.1 av 16 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: SEX, HOPP & KäRLEK

När livet rasar samman

”Sex, hopp & kärlek” är en mycket intensiv film om kärlek, relationer och lögner. Filmen kretsar kring Birgit (Ing-Marie Carlsson), en medelålders kvinna med man och tonårsdotter som under några få dagar får sitt liv ställt på ända. Birgit hamnar i mitten av de problem som hennes närmaste bär med sig. Hon försöker vara den stadiga och trygga bryggan men i hennes inre rasar starka känslor. Hennes mamma är döende, hennes man är deprimerad efter en hjärtinfarkt, hennes dotter är självdestruktiv och mitt i alltsammans dyker den gamla oförglömda kärleken Bertil upp.

Bertil (Krister Henriksson) är numera en känd programledare för ”Sex, hopp och kärlek”, ett program där deltagarna får hjälp med att finna den rätta. På tv-skärmen ger Bertil ett intryck av att vara självsäker och i full kontroll över sitt liv, något som inte alls stämmer överens med hans privatliv. När hans pappa dör tvingas Bertil ta itu med sitt gamla liv - önskan att bli bekräftad av pappan, sin alkoholism och rädslan över att bilda en egen familj.

Att Bertil dessutom dyker upp i Berits hemmakvarter för att begrava sin pappa gör varken saken bättre eller lättare för någon av dem.

Trots att filmen är otroligt verklighetstrogen med naturliga och färgstarka porträtt av karaktärerna känns det som att bli matad med en såpopera på snabbspolning. Det räcker inte med att Lennart Jähkel höjer hela filmen med sina känsloutbrott som Birgits man Lennart. Inte heller den oglamorösa vardagen med de alldagliga företeelserna som pressas in i manuset gör att man kan slappna av. Det blir alldeles för mycket; att få missbruk, depression, självdestruktivitet och död inmatat på 90 minuter gör att det ibland känns som om man inte får luft.

Mitt tips är att hyra hem filmen, ta ett djupt andetag och ha pausknappen redo.

Madeleine Rönnqvist Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler