Sex Drive 2008

Komedi
USA
109 MIN
Engelska
Sex Drive poster

Synopsis

Ian Lafferty har det inte lätt. Hans kaxige storebror retar honom, hans 14-årige lillebror får mer brudar än han, och dessutom har han ett pinsamt jobb som reklam-donut i en galleria. Men hans största problem är att han är 18 och fortfarande oskuld! Därför drar han med sitt kompisgäng på en roadtrip från Chicago till Knoxville för att förlora oskulden med en flicka han träffat på internet.
Ditt betyg
2.5 av 444 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Sex Drive
Biopremiär
28 november 2008
DVD-premiär
25 mars 2009
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Nordisk Film
Ålder
11 år
Längd

Recensent

Alexander Kardelo

1 januari 2008 | 00:00

Hormonstinn tonårskomedi med hjärta

Det är inte varje dag man hör gapskratt i en biosalong full av stiffa filmkritiker, tro mig. Men så är ”Sex Drive” heller inte en tonårskomedi av standardmått.

Visst liknar det ”American Pies” och ”Road Trips” kärleksbarn, som växt upp till överkåt tonåring som aldrig får ligga, men till skillnad från ovannämnda titlar är ”Sex Drive” emellanåt riktigt rolig.

Föga förvånande för en high school-grabb vars extraknäck involverar en jättelik donut-dräkt, är Ian fortfarande en hopplös oskuld. Något som plågar inte bara honom, utan även hans störda brorsa Rex och polaren Lance.

Men Ian tror sig ha hittat lösningen på sitt ståndaktiga problem, när Ms. Tasty uppenbarar sig på en dejtingsajt. Visst, han kan ha överdrivit sitt utseende en aning, och hon bor visserligen i en helt främmande stat, men när Ms. Tasty erbjuder en natt av hett, passionerat älskog är Ian inte sen att sno brorsans bil för den långa, långa resan mot vuxenlivet... eller var det underlivet? Lance hakar på, liksom den smygkära Felicia som Ian bara inte verkar lägga märke till. Missöden på vägen garanteras.

Klart att ”Sex Drive” följer sin mall. Vad kan man väl vänta sig av en film om hormonstinna tonåringar på väg genom USA? Men trots det familjära temat anas sig en söt berättelse som tar oanade vägar, och det glädjer att se att en till synes så förutsägbar historia är generös med överraskningar.

Regissören Sean Anders leker gärna med våra förväntningar på genren. Vid sidan av kiss-skämt av lägsta nivå, en härligt sarkastisk Amish-man, psykotiska äkta makar och andra förnedringar hittas också mycket hjärta. Den nördige Duke till exempel, som i vanliga fall hade placerats i facket som den socialt missanpassade utbölingen, är som omväxling en riktigt schysst kille som damerna faller pladask för. Karaktärerna växer med filmens gång och det märks att de bryr sig om varandra. Tack vare det blir ”Sex Drive” någonting extra i genren.

Kommer internetdejten att leva upp till förväntningarna? Kommer Ian att inse vem det är han egentligen vill ha? Och kommer trion att överleva den krokiga vägen mot vuxenlivet? Svar ja, det vet alla som sett en och annan komedi i sina dagar. Men som de säger, det handlar om resan och inte hålet... förlåt: målet.

Och finns det något att klaga på så är det just slutscenen. I vad som känns som ett desperat försök att knyta ihop alltför många trådar, som inte nödvändigtvis ens var särskilt lösa, leds vi till en utdragen final med alltför många inblandade och en sämre humornivå än vad vi hittills skämts bort med.

Det är synd att dra ner betyget på grund av detta lilla antiklimax, speciellt när resan fram till dess lätt skulle klassa den till en av årets roligaste filmer.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Sex Drive
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu