Searching for Love 2012

Drama Komedi
USA
80 MIN
Searching for Love poster

Synopsis

Jillian har kommit i osynk med livet. Hon har hoppat av juristlinjen, gjort slut med sin kille och låter mest dagarna flyta förbi. Det enda hon är säker på är att de flesta – om inte alla – hon träffar är idioter. Men under en mycket märklig dag i en glassbil börjar hon se annorlunda på tillvaron.
Ditt betyg
2.5 av 8 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Free Samples
DVD-premiär
4 september 2013
Land
USA
Distributör
Atlantic Film
Längd

Recensent

Lotta Zachrisson

16 april 2012 | 14:01

Indie-rullen för den här generationens unga

#TFF - Tribeca 2012 - Som en slags minimalistisk "Reality Bites" - där handlingen som kretsar kring sökandet efter meningen med livet helt utspelar sig på en parkeringsplats - har "Free Samples" chansen att bli en indierulle av rang för den här generationens unga vuxna.

Jilian (en relativt okänd Jess Weixler) har hoppat av advokatutbildningen för att syssla med konst. Tyvärr saknar hon helt konstnärsådra och istället tillbringar hon kvällarna i en bar med polarna. Just denna bakis-dag måste hon dock hjälpa vännen Nancy (Halley Feiffer - "The Squid and the Whale") med ett jobbpass i en glassbil. Motvilligt ställer Jilian upp, men väl på plats i en alltför tajt t-shirt och utan kaffe kan hon inte göra annat än läxa upp kunderna för deras urbota dumma frågor.

Den aningen okonventionella placeringen av filmen på den här "mitt-i-ingenstanns" parkeringsplatsen i Los Angeles gör att man får rucka lite på trovärdigheten för att få en rad karaktärer av intresse att råka passera just idag. Men med hjälp av bland annat kompisen med det sopiga bandet (Jason Ritter - "Good Dick") och ragget från kvällen innan (Jesse Eisenberg), som Jess inte minns blir det en riktigt innehållsrik dag.

Framför allt funkar "Free Samples" tack vare Weixler, som inte bara är med i alla scener utan också stjäl varenda en av dem med sina vassa gliringar, samtidigt som hon får Jilian att framstå som en person att även tycka om - mitt i alla elakheter. Bredvid henne är det intressant att se Eisenberg i en såpass mjuk roll - motsatsen till hans insats i "The Social Network".

"Free Samples" kanske inte kommer nå kultstatus, men den är skön och underhållande och kommer definitivt ge skjuts åt en rad lovande skådisar.

| 16 april 2012 14:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Searching for Love
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu