Runaway Train (1985)

3.2
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Manny är den tuffaste fången på ett avlägset fängelse i Alaska som tillsammans med fängelsekompisen Buck  gör en vågad rymning. De hoppar på ett godståg som ångar på med full fart mot friheten, men när lokföraren dör av en hjärtattack sitter de fast, ensamma och på väg mot en säker död. Ända tills de upptäcker en tredje passagerare. Jon Voight vann en Golden Globe för Bästa rollprestation 1986. Baserad på ett manus av Akira Kurosawa.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Wugllabang
Tror aldrig jag sett en actionfilm som riktigt liknar denna, hela filmens kärna är egentligen bara relationen mellan huvudkaraktärerna och spänningen byggs mer på vad dom tycker om varandra internt, snarare än det externa våldet som vanligtvis brukar vara den dominerande faktorn i såna här actionfilmer. Det finns ett hypnotiserande lugn i filmens atmosfär och uppbyggnad, vilket känns otippat med tanke på filmens premiss. Skådespeleriet är extremt intensivt, både Jon Voight och Eric Roberts går all in och brinner verkligen i vissa scener, väldigt imponerad av hur minnesvärda båda deras insatser var. Tyvärr så har filmens manus lite brister när det kommer till karaktärer, till exempel den extremt slätstrukna kvinnliga passageraren var enda karaktärsdrag var hysteri och typ enfaldighet, väldigt skevt. Filmen är en slags kombination av en enkel actionfilm och en djupare karaktärsstudie, det ger filmen en liten extra touch och jag diggade den verkligen. Den sticker ut bland resten av 80-talets actionfilmer som lite mer intelligent och mogen vilket gör den mer minnesvärd än t.ex Die Hard eller Terminator. En klar fyra.  

4/5
Ingevaldsson
Stabil spänning med ett fantastiskt synth soundtrack. 3/5. Helt ok!
Ljusbus
Bra, men inte mer. Hade förväntat mig något mer spännande och storslaget. Riktigt bra i början, sen blir hela tågresan något av ett antiklimax. Dock underhållande och njutbar. Stabil trea.
Visa fler (3)

Veckans populära filmer

Visa fler