Romper Stomper (1992)

2.8
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Hans huvud är renrakat. Hans kropp täcks av tatueringar. Hans bibel är Mein Kampf, Adolf Hitlers hyllning till hatet, som han ständigt citerar ur. Han är Hondo, ledaren för de fruktade nynazisterna i Melbourne. "Vi måste slåss! Det här är inte vårt land längre!", säger han. Fast det inte var det från början heller. Drivna av hat och okunskap beväpnar de sig med basebollträn och kedjor och går till attack mot "inkräktarna", Vietnameserna. Gatorna blir deras slagfält. Men de möter oväntat motstånd. Också från polisen. Nu är det dem mot resten av världen! Detta är ROMPER STOMPER. Inte lik något annat. Provokativt och kompromisslöst attackerar den oss. Den här filmen känns. Inte som en spark i magen. Utan som hundra! ROMPER STOMPER fick stor uppmärksamhet när den kom. Bland annat på Stockholm Filmfestival där den belönades för bästa film. Den belönades också med tre Australiska Oscar, däribland för Russell Crowes huvudroll, och nominerades till ytterligare sex. För Crowe bildade filmen grunden för en storstilad Hollywoodkarriär som kulminerade i Oscarstatyetten för "Gladiator" 2001.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Danne
Först gillade jag inte riktigt vart filmen var på väg. Men mot slutet blev det bättre ända tills de absolut sista minuterna då den blir lite väl overklig... Russel Crowe är faktiskt bra här, för en gång skull så känns han inte felplacerad! Härligt, plus för det! En stabil trea.
N10
Trots budget, så vart det en spännande och en blodigt intressant och känsloväckande vy över dessa skinheads i Australien. Topp Crowe här med!
Anders Falun
Obehaglig , övertydlig , stereotyp och emellan åt orealistisk men filmens budskap berörs och flera av skådespelarna imponerar.
Visa fler (2)

Veckans populära filmer

Visa fler