Pitch Perfect 3 2017

Komedi Musik
USA
93 MIN
Engelska
Pitch Perfect 3 poster

Synopsis

Medlemmarna i The Bellas har nu splittrats och de enskilda individerna upptäcker svårigheten att skapa egna sångkarriärer. Men när de får chansen att återförenas för en välgörenhetsturné, samlas tjejerna för att skapa musik till denna sista turné och tillsammans bidra till vissa tvivelaktiga beslut som tas längs vägen.
Ditt betyg
2.8 av 66 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Andreas Samuelson

26 december 2017 | 10:00

Bellas sjunger på sista versen

Tredje gången gillt för den outtröttliga a cappella-gruppen Bellas när de uppträder för militären och kämpar för en känd DJ:s uppmärksamhet. Här finns tacksam underhållning för fansen, men leta inte efter något djupare budskap.
Tredje filmen i en trilogi är i regel den sämsta och den som smutskastar resten av filmserien. I ”Pitch Perfects” fall är skillnaden är att samtliga filmer har varit aningen svaga om än underhållande bagateller. Av tradition försöker man gå steget längre i denna, sista (?) del men i slutändan är det ändå en väldigt amerikansk komedi om en kvinnlig a cappella-grupp.

Den här gången har sångfåglarna flugit ut ur college och satsat på karriärer med blandade resultat. De får chansen att återförenas utomlands (för miljöombyte) vid konserter för amerikanska militären. Det blir lite obligatorisk romans, möjliga karriärmöjligheter, återförening med frånvarande fäder och självfallet en tävling.

Man gillar ju konceptet med ”Pitch Perfect”-filmerna. Det görs alldeles för få filmer om kvinnlig vänskap där karaktärerna stöttar varandra och har mänskliga fel och brister, samt vågar vara grova och pinsamma. Dessutom finns det ju gott om begåvade skådespelare i den här serien och ännu fler välkoreograferade musikalnummer med trallvänliga hitlåtar. Proffsig underhållning är det ju om något.

Men det är även mycket som inte klickar. Förutom en del oundvikliga klyschor och larvig humor så känns filmen aningen bakåtsträvande i sitt på ytan feministiska upplägg. Allt handlar om att imponera på en manlig DJ till den grad att gruppen uttalat ”slampar” ner sig. Hans första kommentar om gruppledaren Anna Kendrick, en aspirerade musikproducent, är självklart hur vacker hon är.

Liksom i föregående filmer finns här även poänglösa romanser, denna gång med två riktiga träbockar, Adam Scott-kopian Guy Burnet (”Ray Donovan”) och Ken-dockan Matt Lanter. Lyckligtvis dyker alltid pålitlige John Lithgow upp som Fat Amys pappa, om än med en bisarr, australiensk accent. Även Hana Mae Lee (som senast imponerade i underskattade ”The Babysitter”) har några kul ögonblick, vilket även gäller Elizabeth Banks och John Michael Higgins kommentatorer som nästan förtjänar en egen spin-off.

"Pitch Perfect 3" är ingen katastrofal film, den är snarare på en ganska jämn nivå med de två första. Undantaget är en actionsekvens med en energisk Rebel Wilson i högform som piggar upp. Fansen lär bli nöjda och det är svårt att inte ryckas med i de catchiga sångnumren. Men när allt är sagt och gjort är det ingen film som lämnar något större intryck.
| 26 december 2017 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
2
Sista delen och jag förväntade mig en storslagen avslutning, dock blir det inte ens ett tappert försök att slå på stort?! Det känns som ett krystande försök att vara roliga, det som dem lyckats så himla bra på i dem andra filmerna. Ettan gillade jag stort, det var som en fortsättning på serien Glee, tvåan överraskade dem med att step up an notch, så när det sägs vara sista filmen då förväntar man sig minst samma kvalité som tvåan, men nej, dem snubblar och och orkar inte hålla varken tempo, sången eller karaktärerna uppe :( Inte ens "Fat Amy" var rolig denna gång, tyckte hon överspela och kändes inte lika genuin som tidigare, men men, några skratt fanns det och några minnesfulla scener, men det blev liksom ett antiklimax och glitter och den stora raketbomben uteblev...därmed också betyget, men den får en svag trea för super gänget en sista gång.... Cast:Anna Kendrick, Rebel Wilson, Brittany Snow mfl... aaa
Läs mer