Pink Floyd The Wall (1982)

3.5
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Berättelsen om The Wall är berättad genom musiken av Pink Floyd, bilder och effekter. Det finns ingen konventionell dialog som för handlingen framåt. Det handlar om Pink, en rockartist som sitter instängd på ett hotellrum i Los Angeles. För många konserter, för mycket knark, för många applåder, han är utbränd. På TV:n surrar en välkänd krigsfilm, vi växlar mellan tid och plats, verklighet och mardröm, när vi går på upptäcksfärd i Pink´s smärtfulla minnen, var och ett en liten tegelsten i den mur som han gradvis byggt kring sina känslor.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
AntonKane
Musikvideo blir långfilm är ett lockande men ack så otillfredsställande sätt att beskriva "Pink floyd The wall", lämpligare är att beskriva filmen i fråga som en skildring av samhällets våldsamma och förödande natur som blir ett metaforiskt konststycke, med regi vi aldrig tidigare skådat som skapar en av dom mest aktuella filmerna någonsin, dels i sin tid men minst lika aktuell i dag.
johnny_silvers
Musiken är enastående medan bilderna som visualiserar Roger Waters koncept är tämligen medelmåttiga, med undantag för Gerald Scarfes satiriska och bitvis psykadeliska animationer som är minst sagt förträffliga. Scenen som visas medan Empty Spaces spelas är en av filmens höjdpunkter.
Visa fler (2)

Veckans populära filmer

Visa fler