Phantom (2013)

2.7
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En själsligt plågad kapten på en sovjetisk ubåt håller världens öde i sina händer när ett hemligt uppdrag går fruktansvärt fel. Tvingad att lämna sin familj för att göra uppdraget har gjort honom helt oduglig eller kanske helt rätt person för att klara krisen.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Användare borttagen
Sjukt. Jag minns inte att Lance Henriksen var med. Namnet Markov, snubben han spelade i filmen minns jag dock.
17531-1
*halvår/halvt år  (Var inte meningen att särskriva..)
17531-1
Såg precis den här filmen på Netflix, vilket kanske inte är ett gott tecken, då det bara är ett halv år sedan den hade premiär i USA och har inte ens släppts i Sverige än (plus att den har 25% på Rotten Tomatoes).
IMDb säger först att den ska komma på bio 6 November, men under "Release Info" så står det "DVD Premiere", så det verkar som den kommer direkt på DVD/BluRay här i Sverige!??

Hur som helst:
Jag tycker att filmen var helt OK och absolut sevärd, men den kunde ha varit så mycket bättre (speciellt slutet). Det är ingen "Jakten på röd oktober" eller "K-19: The Widowmaker"
En sak som störde mig var att filmen utspelade sig i Sovjet, på en Sovjetisk ubåt, men alla pratade perfekt amerikanska från början* och man fick aldrig en riktigt känsla av att det var en sovjetisk båt (även "sovjetisk musik" [Red army choir] saknades, vilket används i liknande filmer). Under den första scenen så är det lätt att tro att filmen utspelade sig i USA, det fanns nästan inget som pekade på något annat (förutom texten i början).

Vill du se en film om u-båtar och/eller sovjet under Kalla Kriget så titta på K-19 eller Jakten på Röd Oktober. Båda är betydligt bättre och dessutom ska Röd Oktober och Phantom handla om samma verkliga händelse (även om Phantom har en annan tvist på det..).

(* I Red October så pratar de [Sean Connery etc] Ryska fram till en scen där de byter till Engelska, i K-19 så pratar Harrison Ford med rysk brytning [även om det är av varierande kvalitet]. I båda de filmerna ansträngde man sig iaf lite..)

Veckans populära filmer

Visa fler