Paradise Lost 3: Purgatory (2011)

3.4
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Detta är en fortsatt undersökning krig arresterandet av tre tonåringar som mördat tre unga pojkar i Arkansas, USA. De spenderade nästan 20 år i fängelset innan de blev frisläppta efter ett DNA-test som visade att de kanske var oskyldiga trots allt.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Ljusbus
Engagerande, men väldigt vinklad. Hela filmen går ut på att visa på deras oskuld, aldrig får vi höra andra sidan, bevisen mot dem presenteras aldrig. Det är lätt att bara ryckas med och tro att de är oskyldiga baserad på det som presenteras här, men man får bara veta ena sidan. Känns som man själv måste sätta sig in i fallet, för att bilda sig en heltäckande uppfattning.

Ska väl tillägga att jag inte är insatt i fallet eller har sett föregångarna, men en film ska väl kunna stå lite på egna ben, och en dokumentär ska väl sträva efter objektivitet? Känner mig lite osäker på vilket betyg jag ska sätta därför, men får bli en tvåa sålänge.
Jedi.Smilla Svar på Ljusbus för
Kolla på ALLA 3 innan du/ni risar! Det kallas ju trilogi av en anledning
Marcus
Har du sett alla filmer? Det här är ju tredje och sista delen i en trilogi. Man bör se dem i ordning för att få rätt följd och sammanhang.
William
*SPOILERS*

Efter en väldigt kort tid in i ?dokumentären?  förstår jag att filmen är så vinklad och vriden åt ett håll, att det är lite skrämmande. Filmskaparna är väldigt säkra på att dessaa pojkar är oskyldiga och filmen är så partisk och ger endast en sida av historien. 

Intervjuer vinklas. Information förvrängs. Aldrig läggs de indicier som gjorde att de blev fällda från början fram så att allmänheten kan se. Efter att ha läst de riktiga polisdokumenten så  är jag grymt besviken.

De får det också att framgå att inte polisen hade några andra misstänkta och att de grep pojkarna bara för att de hade en sån stor press på sig. Jag vill inte kalla detta en dokumentär.

(Jag skulle vilja fortsätta skriva en hel del om detta men det kanske inte är rätt sajt för det...)
Visa fler (8)

Veckans populära filmer

Visa fler