På västfronten intet nytt (1930)

3.3
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Filmatisering av Erich Maria Remarques klassiska roman om en grupp tyska skolungdomar som entusiastiskt går med i första världskriget, men så småningom inser de krigets meningslöshet. Vann en Oscar för 1930 års bästa film.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
ozjeppe
Hmm, SVT visade en version nyligen som var på 102 minuter, som jag såg idag.  Möjligtvis kan det förklara varför jag fann denna klassiker ryckig, hafsig, överspelad (scenen där läraren peppar eleverna att gå med i armén är nästan skrattretande) och med svåra tekniska brister i foto- & ljudkvaliteten.  På plussidan har den förstås sitt budskap från boken och - för sin tid - riktigt imponerande stridsscener på skyttegravsfälten. Men måste man vara snäll mot gamla klassiker bara för att de är gamla? Jag tycker inte det. Jag vill se filmer objektivt och denna ÄR förlegad och kan omöjligen få mer än 2/5. Sorry.
Lebowski
Oj, undrar om jag inte precis såg den bästa krigsfilmen som gjorts, och det redan för 80 år sedan. För övrigt borde man nog rätta till årtalet på denna sida, det ska vara 1930, inte 1958. Den här filmen hade precis allt en bra krigsfilm ska ha. Armo, stridsscener, naiv patriotism, ifrågasättande, se fienden i ögat, lite kärlek och ännu mer armo.

Veckans populära filmer

Visa fler