Outrage Beyond (2012)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
För att sätta stopp för en våldsam yakuzagrupp släpper polisen ut Ôtomo ur fängelset i hopp om att han kan bidra till att lösa situationen.
Visa hela synopsis
Betyg
Läs recension
3.0 av 7 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: OUTRAGE BEYOND

Takeshi Kitano är tillbaka
#SFF12 - En direkt men fristående uppföljare till 2011 års "Outrage", även den visad på Stockholm filmfestival, här med en polisman från förr som nu sätter en plan i verket att spela ut kriminella klaner mot varandra. Som en del i ledet ser han till att gangstern Otomo släpps ur det fängelse han hamnade i sist. Med andra ord, Takeshi Kitano är tillbaka.

Och mannen bakom bland annat "Hana-bi" och "Brother" bjuder på ett trevligt återbesök. Trevligt ur en cineastisk synvinkel, naturligtvis. För de medskurkar som ställs mot Kitanos Otomo tror jag inte trevligt är ett av ledorden. Vad jag minns av första filmen bjöd den på mer blod, mer våld, men det betyder inte att folk slipper lätt undan här. Om det inte är död, då är det ärans skam, och ofta båda delarna.

I "Outrage Beyond" går det inte snabbt fram. Tempot är hyfsat lågt och det tar ett tag innan våldet, om det nu är det man är ute efter (vi snackar ju trots allt om en Kitano-rulle) och mycket av det sker faktiskt utanför bild. Fast vad som leder upp dit är än värt tiden. Intrigerna, små stunder av mörk humor, skådespeleriet och ett fasligt snyggt foto. Framför allt färgerna. Jag älskar färgerna i "Outrage Beyond".

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Moviemaster
Gillar verkligen första filmen då man får följa den japanska Yakuzan med helt underbart våld och en del komiska situationer. Uppföljaren leverarade inte alls och blev smått besviken. Filmen känns helt enkelt lite småtråkig och det grova våldet finns inte den här gången. Den är helt okej, men inte i klass med Outrage.
Phip
Inte riktigt lika bra som Outrage. Jag gillar första filmen mer där det ligger mer fokus på Yakuza hierarkin. Det här känns mer som en typisk Kitano film där hans karaktär inte tillhör någon och är bara där för att skjuta ihjäl folk. 2/5.
bonk
takeshi är sämre än uwe boll.

Veckans populära filmer

Visa fler