Outrage Beyond 2012

Action Gangster
Japan
110 MIN
Japanska
Outrage Beyond poster

Synopsis

För att sätta stopp för en våldsam yakuzagrupp släpper polisen ut Ôtomo ur fängelset i hopp om att han kan bidra till att lösa situationen.
Ditt betyg
3.0 av 11 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Autoreiji: Biyondo
Språk
Japanska
Land
Japan
Längd

Recensent

Fredrik Adolvsson

16 november 2012 | 10:01

Takeshi Kitano är tillbaka

#SFF12 - En direkt men fristående uppföljare till 2011 års "Outrage", även den visad på Stockholm filmfestival, här med en polisman från förr som nu sätter en plan i verket att spela ut kriminella klaner mot varandra. Som en del i ledet ser han till att gangstern Otomo släpps ur det fängelse han hamnade i sist. Med andra ord, Takeshi Kitano är tillbaka.

Och mannen bakom bland annat "Hana-bi" och "Brother" bjuder på ett trevligt återbesök. Trevligt ur en cineastisk synvinkel, naturligtvis. För de medskurkar som ställs mot Kitanos Otomo tror jag inte trevligt är ett av ledorden. Vad jag minns av första filmen bjöd den på mer blod, mer våld, men det betyder inte att folk slipper lätt undan här. Om det inte är död, då är det ärans skam, och ofta båda delarna.

I "Outrage Beyond" går det inte snabbt fram. Tempot är hyfsat lågt och det tar ett tag innan våldet, om det nu är det man är ute efter (vi snackar ju trots allt om en Kitano-rulle) och mycket av det sker faktiskt utanför bild. Fast vad som leder upp dit är än värt tiden. Intrigerna, små stunder av mörk humor, skådespeleriet och ett fasligt snyggt foto. Framför allt färgerna. Jag älskar färgerna i "Outrage Beyond".

| 16 november 2012 10:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Outrage Beyond
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu