Nurse 2013

Skräck Thriller
USA
84 MIN
Engelska
Nurse poster

Synopsis

På dagarna är Abby Russell en hängiven sjuksköterska. Men om natten lockar hon med sin sexualitet otrogna män till ett brutalt öde och avslöjar deras sanna jag. När en ung sköterska börjar misstänka vad Abby sysslar med måste hon hitta ett sätt att överlista henne för att kunna fullfölja sin ondskefulla plan.
Ditt betyg
1.5 av 13 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Nurse 3D
DVD-premiär
3 september 2014
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Noble Entertainment
Åldersgräns
15 år
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

14 juli 2014 | 10:00

Naket och våldsamt - men inte kul alls

En skräckfilm om en tokig sjuksköterska som har ihjäl otrogna män och besattstalkar sin kvinnliga kollega hade kunnat bli underhållande exploitationsplatter. Men tyvärr blir det bara överspelat 3D-våld och oinspirerade nakenscener.

"Nurse 3D" är som ett föremål i rea-lådan på Butterick's. Det är billigt, äckligt, ser skoj ut men är egentligen väldigt meningslöst och dess syfte förblir oklart. Det är en film så överdriven och löjlig att den liknar en parodi - ändå finns ingen förlösande humor att luta sig mot. Om inte groteskt överspel och absurt karaktärsbeteende räknas som humor.

Huvudkaraktären är den mentalt instabila Abby (Paz de la Huerta) som redan i inledningen attackerar en mans skrev med en skalpell och slänger av honom från ett hustak. Hennes förföriska berättarröst förklarar att hon ser det som sin uppgift att straffa alla otrogna män. Men snart skiftar handlingen till en ny sköterska på hennes avdelning, söta och snälla Danni (Katrina Bowden).

Här förvandlas filmen till en slags "Ensam ung kvinna söker"-liknande psykopatthriller där Abby blir besatt av stackars Danni, som redan har nog med ett stressigt jobb, tafsande chef och egoistisk pojkvän. Samtidigt stryker Abby omkring, gärna hel- eller halvnaken, och har ihjäl diverse stackare som kommer i hennes väg.

Regissören Douglas Aarniokoski (vars nämnvärda regijobb hittills lyst med sin frånvaro) verkar ha försökt kombinera en hyllning till femme fatales och splatterfilmer såväl naken- som våldsscener är fåniga och oinspirerade. Någon verkar ha tyckt att idén med en kurvig sjuksköterska i lite eller inga kläder som slaktar folk så blodet 3D-skvätter in i kameran vore hejdlöst underhållande. Det är det inte.

Som om brist på underhållningsvärde och en raktigenom pajig story vore nog så är både karaktärer och skådespelare knappast någon kvalitetshöjare. Huerta ("Boardwalk Empire", "Enter the Void") visar mer än vad många utvikningsflickor under filmens gång men hon spelar rollen som ett hjärndött våp. B-skådisar som Judd Nelson och Boris Kodjoe spelar bland de mest oprofessionella läkare respektive polis man sett på film.

I en scen dyker 80-talsikonen Kathleen Turner upp i en poänglös cameo som sjukhusets huvudsköterska. Tanken svindlar om filmen gjorts under hennes storhetstid - hon hade fullständigt ägt rollen och injicerat den med rätt dos sex appeal utan att för den delen behöva visa könet. Eller tänk om någon av exploitationälskarna Quentin Tarantino, Robert Rodriguez eller Eli Roth satt tänderna i ett projekt som detta. Det är splatter med förlorat potential, vare sig det är en parodi eller inte.

| 14 juli 2014 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Nurse
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu