Kitty i spökhuset 2019

Familj Deckare
USA
Engelska
Kitty i spökhuset poster

Synopsis

Efter sin frus död beslutar sig Carson Drew att lämna Chicago och börja om på nytt med sin dotter i River Heights. Men för 16-åriga Nancy Drew är livet på orten tråkigt. Hon längtar efter spänning, äventyr och möjligheten att göra skillnad. Nancy får den chansen när hon blir ombedd att lösa mysteriet med spökandet på herrgården Twin Elms. Kan hon förklara de knarrande fotstegen, exploderande glödlamporna och den kusliga varelsen?
Ditt betyg
3.0 av 4 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Nancy Drew and the Hidden Staircase
DVD-premiär
1 juli 2019
Digitalpremiär
26 mars 2019
Språk
Engelska
Land
USA

Recensent

Användare borttagen

28 mars 2019 | 19:00

Hon är mer än bara en tonårstjej

Baserat på romanen med samma namn av Carolyn Keene, får vi nu se en modern tolkning av karaktären Nancy Drew. Dessvärre kändes detta mer som en direkt-till-DVD-film med en handling eligt mallen, och tunna karaktärsgestaltningar som man har sett så många gånger.
Nancy Drew är en smart, optimistisk, hipp och godhjärtad person som tog ett oskyldigt hyss lite för långt. Hon är nu tvungen att utföra samhällstjänst som ett straff för hennes handlingar. Under tiden fångar hon upp en konversation där en äldre lokalinvånare Flora (Linda Lavin) klagar på att hennes hus verkar vara hemsökt av övernaturliga händelser. Utan någon hjälp från stadssheriffen bestämmer sig Nancy att hjälpa till och klura ut vad som försiggår, med hjälp av sina icke-professionella detektiv-egenskaper, i hopp om att lösa detta mysterium. 
 
Bortom några små diskussioner om hennes mors tragiska bortgång för några år sedan, så existerar det inte någon som helst förklaring till varken Nancys personlighet eller hennes motiv. Istället får vi se en väldigt simpel film som inkluderar de mest stereotypiska karaktärsdragen man får se på skärmen. Här finns allting från den smarta, den tuffa, den mobbade-som-har-en-vänligare-sida och en handling som är så förenklad så den blir medioker. Ett exempel är manuset som visar en överdriven bild av hur dagens tonåringar endast pratar om Instagram, killar och utseenden. 
 
Vad gäller skådespeleriet så måste jag ge eloge till den talangfulla Sophia Lillis i huvudrollen, vars fina roller i Stephen Kings "Det" och den kritikerhyllade HBO-serien "Sharp Objects", försöker göra det bästa hon kan med materialet som ges. Kollar man på resten av hennes medskådespelare så finns det dessvärre inget att hämta, då det både saknas övertygelse och energi hos dem. 
 
Var detta en underhållande film för mig? Absolut inte. Men det verkar inte som att jag är den rätta målgruppen för denna typ av rulle. Därför tror jag en familj med barn i 8-årsåldern hade uppskattat "Kitty i spökhuset" en aning mer, den fungerar ifall man inte har något alls att kolla på en lördagskväll.
 
"Kitty i spökhuset" hade fungerat bättre som en tvådelad tv-film, där man fick lite mer tid att utveckla personligheten hos Nancy, hennes värld och karaktärerna runt omkring henne. Jag kan absolut inte förstå att Warner Bros bestämde sig för att för en amerikansk biopremiär, då denna inte alls känss cinematiskt. Men på tv-skärmen, varför inte.
| 28 mars 2019 19:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Kitty i spökhuset
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu