Nalle Puhs film: Nya äventyr i Sjumilaskogen 2011

Familj Animerat
USA
68 MIN
Engelska
Nalle Puhs film: Nya äventyr i Sjumilaskogen poster

Synopsis

Allas vår honungsälskande favoritbjörn är äntligen tillbaka på bio. Följ med Nalle Puh och hans vänner när de på uppdrag av Uggla ger sig av på ett helt nytt äventyr i Sjumilaskogen. Med hjälp av vännerna Tiger, Kanin, Nasse, Kängu, Ru - och sist men inte minst Ior, ger sig gänget ut för att leta efter Iors försvunna svans. Det blir en hektisk dag för en björn som egentligen bara skulle ut och leta efter honung.
Ditt betyg
3.0 av 217 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Winnie the Pooh
Biopremiär
21 oktober 2011
DVD-premiär
22 februari 2012
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Walt Disney Pictures
Åldersgräns
Barntillåten
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

20 oktober 2011 | 22:01

Nalle & co levererar värme - och humor

A.A. Milnes älskade barnfigur är tillbaka med sina vänner för ett nytt äventyr och det är precis lika rart, charmigt - och roligt - som vanligt. Det är en befriande naiv, trendbefriad atmosfär rakt igenom och man slipper t.o.m. den envisa 3D:n som infekterat resten av barnfilmsvärlden.

I det nya äventyret, den sjätte långfilmen om den honungsälskande björnen, så vaknar Nalle Puh med en aggressivt kurrande mage. I jakt på sin älskade honung så upptäcker Nalle att vännen I-Or, den ständigt deprimerade åsnan, fått ännu ett problem att ha ångest över - hans svans är borta. Nalle och hans gäng, inklusive mesiga Nasse och den intensive Tigger, bestämmer sig för att försöka hitta en ny svans åt I-Or men då försvinner Christopher Robin och planer på att fånga in det monster som sägs ha rövat bort honom sätts i verket.

Som vanligt vet fantasin inga gränser när Nalle och hans charmiga vänner ger sig ut på äventyr. Det är simpla historier med fåniga upplägg men det funkar med all den charm och värme som tillkommer. Det befriande är att man inte övergett den traditionella, gammeldags stilen för trendig, häftig 3D- och datoranimerad film utan behållit Milnes karaktärer och värld som man minns dem. Det är fin, enkel animation med härliga färger och figurerna ser ut, låter och beter sig som de bör.

Vad som lätt kan utdömas som småbarnsfilm är oväntat rolig. Det finns fyndiga ordvitsar och ett stundtals farsartat som skulle göra gubbarna på Pixar gröna av avund. Att man känner igen de välbekanta figurerna, som de flesta på ett eller annat sätt växt upp med, skadar inte heller. Det känns snabbt som en återförening av en kär, gammal familj och man rycks snabbt med i den lättsamma stämningen.

Allt görs på ett lekfullt, avslappnat sätt. Hela historien ramas in av en berättarröst och en bok vars bokstäver ibland faller samman med berättelsen - bokstavligen (ordvitsen ej avsiktlig). Det blir stundtals lite för mycket och distraherar lätt från det som sker men förstärker å andra sidan sagostämningen och ger filmen en extra tvist.

Det är en ultimat film för barn, både stora och små, och här finns även nog charm och humor för att vuxna ska stå ut. Karaktärerna är tydliga och relaterbara, och ingen utlämnas utan alla blir en lika stor del av äventyret (med visst undantag för Christopher Robin då). Kryddat med lite söta musikalnummer, så kan detta vara en av årets charmigaste barnfilmer.

| 20 oktober 2011 22:01 |