My Little Eye 2002

Skräck Thriller
Storbritannien
95 MIN
Engelska
My Little Eye poster

Synopsis

"My Little Eye" är en ny banbrytande rysare regisserad av Mark Evans. Filmen knyter an till nutida fenomen och kan beskrivas som en diabolisk version av dokusåpan Big Brother. Historien är fotad av digital- och övervakningskameror vilket ger filmen en kusligt realistisk atmosfär. Fem ungdomar ska bo instängda i ett hus i ett halvår. De är under konstant övervakning och bilderna sänds live via Internet. En miljon dollar står på spel förutsatt att de tävlande håller sig i huset och följer de angivna reglerna. Men snart börjar märkliga saker ske. Är de tävlande utsatta för ett grymt skämt eller är något betydligt allvarligare på gång att hända?
Ditt betyg
2.1 av 76 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
My Little Eye
DVD-premiär
31 december 2003
Språk
Engelska
Land
Storbritannien
Distributör
Universal Pictures
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Alexander Dunerfors

1 januari 2008 | 00:00

Dokusåpan som går ett steg längre

"My Little Eye" är en sevärd film, både för de som gillar psykologiska thrillers och blodiga yxmördarfilmer.

Fem personer ansöker till en internetsänd dokusåpa. De ska i ett halvår bo ihop i ett gammalt hus ute i skogen. Klarar de det vinner de en miljon dollar var. Den enda regeln är: Om en lämnar huset, förlorar alla...

Matt, Charlie, Rex, Danny och Emma är de fem snygga ungdomarna som blir uttagna. Deras motiv är de vanliga - en vill bli känd, en behöver pengarna, en vill lära känna sig själv och så vidare. I äkta Big Brother-stil följer en mängd fjärrstyrda kameror deras varje rörelse. Det är en vecka kvar och de ser fram emot att få komma ut. Men då börjar de obehagliga överraskningarna...

Det hela börjar med ganska oskyldiga "practical jokes", istället för den vanliga matboxen hittar de tegelstenar, och någon skriver meddelanden på deras fönster, från utsidan. Men det blir allt värre. Frågan är, vad är iscensatt av produktionsbolaget och vad händer "på riktigt"? För en sak är säker, någon vill inte att de ska vinna prispengarna.

Antingen så hatar man den här filmen eller så älskar man den, ungefär som "Blair Witch Project" (som filmen förresten jämförts med en del i media). Själv hatade jag "Blair Witch" men jag älskar den obehagliga stämningen som den här filmen bjuder på, de extremt läskiga ljudeffekterna och de oväntade vändningarna. Jag satt på helspänn och följde utveckligen med ett intresse få filmer kommer i närheten av.

Skådespeleriet är inte filmens starka sida, det blir aldrig sådär "dokusåpaverkligt" som man skulle vilja, och manuset har en del brister. Men vad gör det, "My Little Eye" är ändå en sevärd film, både för de som gillar psykologiska thrillers och blodiga yxmördarfilmer.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera My Little Eye
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu