My Cousin Rachel 2017

Romantik Drama Mysterium
Storbritannien
106 MIN
Engelska
My Cousin Rachel poster

Synopsis

En ung brittisk man planerar hämnd mot sin mystiska och vackra kusin, han tror hon mördade hans beskyddare. Men han finner att hans känslor för henne blir komplicerade när han faller för hennes charm.
Ditt betyg
2.5 av 17 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
My Cousin Rachel
Biopremiär
25 augusti 2017
Digitalpremiär
8 januari 2018
Språk
Engelska
Land
Storbritannien
Distributör
20th Century Fox
Åldersgräns
7 år
Längd

Recensent

Fanny Degerfelt

24 augusti 2017 | 10:00

Vacker thriller för kostymfilmsfans

En historisk dramathriller som erbjuder vad som förväntas och mycket mer – men är du intresserad av en värld där klänningarna är drömska, samtalen kvicka och teet eventuellt förgiftat, blir du inte besviken.
Föräldralöse Philip (Sam Claflin) växer upp under sin kusin Ambroses beskydd på en brittisk herrgård. När Ambroses hälsa försämras åker han till Italiens solsken, där han förälskar sig i den mystiska änkan Rachel (Rachel Weisz). Det börjar gå längre tid mellan brev, och snart börjar Ambrose beskriva en mörkare sida av Rachel. När han plötsligt dör är Philip övertygad om att det är Rachels fel, han planerar sin hämnd, men när de väl möts faller han handlöst för henne.

”My Cousin Rachel” är en blandning av historiskt drama och thriller där Philip försöker lista ut om Rachel mördade Ambrose eller ömt vårdade honom på sin dödsbädd - samt vad hennes plan är nu när hon återvänt till England.

Filmen är baserad på en roman med samma namn av Daphne du Maurier. Hon var en älskad deckarförfattare, och även om du inte känner igen hennes namn har du säkert hört talas om Hitchcockfilmen ”Fåglarna” som baserades på ett av hennes verk.

Det verkar göras uppskattningsvis trehundra filmer om snobbiga britter som misstänksamt rör sig genom herrgårdar per år, men ”My Cousin Rachel” står ut lite i mängden. Mycket beror det på filmens foto som stundtals får den förväntade blandningen av herrgårdsinteriörer och den hisnande engelska kusten att framstå som något vi inte sett tusen gånger innan – även om det korta skärpedjup filmen älskar ibland blir distraherande.

Rachel Weisz porträtt av änkan Rachel är filmens centrum och stora behållning. I hennes händer blir Rachel svårberäknelig och nyanserad. Jag önskar att filmen varit åtminstone delvis från hennes perspektiv då hon är mycket mer intressant än filmens protagonist. Philips förändrande uppfattning av Rachel räcker inte till för att ge filmen det där extra den behöver.

Delvis beror det på att Sam Claflin inte är i närheten av Weisz när det gäller skådespelartalang. Han är inte usel, men passade bättre som Finnick i "The Hunger Games" och inte-Orlando-Bloom i den där bortglömda "Pirates of the Caribbean"-filmen. Han sticker ut från ”My Cousin Rachel” på ett sätt som är svårt att sätta fingret på, men som gör att jag i början av filmen undrar om han är amerikan som låtsas ha en brittisk dialekt (men nej, han är född och uppvuxen i England).

”My Cousin Rachel” är en film som håller vad den lovar och gör vad som förväntas med viss finess. Om du blev intresserad av trailern kommer du tycka om filmen, om du inte blev det är den förmodligen ingenting för dig.
| 24 augusti 2017 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
2
Engelskt kostymdrama blandad av intriger och mörka hemligheter, den unga Philip blir adopterad av sin äldre kusin som han älskar som sin egna pappa, när han reser iväg och lämnar honom ensam blir han mycket förtvivlad, saken blir inte bättre när hans äldre kusin gifter sig med en kvinna utomlands och när han dör är Philip övertygad att hon är orsaken för hans död. Han bestämmer sig för att hämnas men när han möter henne blir han trollbunden av hennes charm..... Lite väl förutsägbar och inte så många överraskningar, hade gärna sett en tvist på det hela eller en djupare story, nu skrapar man mest på ytan och gör på storyn och hemligheterna svaga... Betyget blir en svag 3a... Cast: Rachel Weisz, Sam Claflin, Holliday Grainger mfl.. aaa
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu