My Brother the Devil 2012

Drama
Storbritannien
111 MIN
Engelska
My Brother the Devil poster

Synopsis

Rashid och Mo lever efter gatans lag i Londons slum. Medan Rashid gör allt för att slippa ifrån livet som langare vill Mo inget annat än att gå i sin idoliserade storebrors fotspår.
Ditt betyg
3.7 av 13 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
My Brother the Devil
Språk
Engelska
Land
Storbritannien
Längd

Recensent

Jake Bolin

12 november 2012 | 23:01

Bröder i nöd

#SFF12 - Ett socialrealistiskt kriminaldrama med höga autenticitetsanspråk och skådespelarprestationer som ofta är så starka att de inte känns som skådespelarprestationer överhuvudtaget.

Det är att ta i att säga att den här historien om två bröders minst sagt dramatiska tillvaro i en tröstlös förort i East London på något sätt förnyar genren, men det faktum att Mo och Rashid kommer från en traditionell egyptisk familj är väsentligt (och något man inte ser särskilt ofta).

När den karismatiske gängledaren Rashid beslutar sig att lägga pistolen på hyllan efter att hans vän har mördats styr han nämligen sitt liv i en riktning som lillebror varken kan förstå eller acceptera, delvis på grund av sin kulturella bakgrund och uppfostran. Men framför allt skär sig storebroderns, den forne store hjältens beslut att bli hederlig mot den bedrövliga sociala kontext som bröderna lever.

Där representeras de enda rimliga framtidsutsikterna av gänglivet. Rashid försöker å sin sida desperat att rädda sin lillebror från den tillvaron.

Inte mycket nytt under solen vad gäller tematik eller historia alltså; "My Brother the Devil" lever på känslan av realism - som tyvärr stundtals bryts av små men ändå irriterande dramaturgiska klichéer - och på samspelet mellan de två bröderna. Inledningsvis lyser det av stolthet i blicken på Mo när han iakttar sin älskade storebror ta för sig av allt som ghettot har att erbjuda. Att se den beundran långsamt förbytas i förakt är stundtals hjärtskärande.

| 12 november 2012 23:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera My Brother the Devil