Miss Bala 2019

Action Drama Thriller
USA
104 MIN
Engelska
Miss Bala poster

Synopsis

Remake av den mexikanska filmen "Miss Bala". Vinnaren i en skönhetstävling blir tvingad att jobba för en gangsterledare när hon blir vittne till ett mord.
Ditt betyg
2.0 av 4 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Miss Bala
DVD-premiär
23 september 2019
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Sony Pictures
Längd

Recensent

Robin Andersson

22 september 2019 | 10:00

Solid thriller utan dramatisk tyngd

Storyn om att hitta sin inre styrka och överleva i ett främmande klimat är stundtals spännande, men inte tillräckligt nytänkande för att hålla kvar intresset hela vägen i mål.
Gloria (Gina Rodriguez) är en makeup-artist vars vardag består av att bli bossad av chefen. När hon kommer med nya, kreativa förslag så ska hon veta sin plats och återgå till rutingörat. Hon ska hjälpa sin bästa vän Suzu (Cristina Rodlo) förbereda sig inför en skönhetstävling, Miss Bala, och får då höra att hon höra att hon är för ful för att ställa upp, trots att det aldrig var hennes plan. Hon är van vid att folk trycker ner henne.

En kväll hamnar hon mitt i en skjutning på en nattklubb i Tiujana, Mexiko. Det slutar med att hennes bästis försvinner och Gloria blir kidnappad av lokala kartellen. Här förändras hennes liv totalt när hon nu måste kämpa för att överleva i ett av Mexikos mäktigaste och farligaste gäng. Men gängets ledare Lino (Ismael Cruz Cordova) fattar snabbt tycke för Gloria och bestämmer att han vill ha henne på fler sätt än bara som gisslan.

“Miss Bala” handlar om mer än bara gränskriget mellan mexikanska karteller och amerikanska drogpoliser. Den handlar om en kvinnas överlevnad i en främmande miljö. Vem kan man lita på när polisen inte verkar pålitlig, och den enda som bryr sig om en råkar vara en kriminell massmördare?

Det är kul att se Glorias förvandling från en svag, passiv person till en stark, självständig fighter. Dels så tvingas hon bli tuffare för att klara sig, men hon upptäcker även egenskaper hos sig själv som hon alltid hade långt inom sig. Mot slutet av filmen är det hon som tar besluten, inte de runt omkring henne, och det är tillfredsställande att se hennes karaktärsutveckling. Rodriguez gör en övertygande insats och spelar både de känslosamma scenerna, men även actionscenerna, som om hon var född till det.

Cordova gör även han en trovärdig insats som den karismatiske kartelledaren. Vissa stunder tycker jag till och med synd om honom, men återgår han snabbt till att vara osympatisk och mina känslor av sympati övergår till avsky.

Jag finner ändå mig själv att bli aningen uttråkad under filmens gång. Den har inte det emotionella djupet för att jag ska dras in i historien, och det känns aldrig som att Gloria riktigt är i fara, trots att hon är kidnappad av ett gäng våldtäktsmän och mördare.

Det känns också aningen förutsägbart. När hon till slut får tag på en polis, beter han sig så dåligt mot henne att jag aldrig köper honom som någon man kan lita på. Filmen försöker sig på någon liten twist, men annars är det en väldigt standard story som man känner igen och inte behöver kämpa för att lista ut slutet på.

I slutändan är “Miss Bala” en välgjord thriller med en del spännande scener, men förutom ett par starka skådespelarinsatser hittar jag ingenting som sticker ut tillräckligt för att ge den mer än godkänt.
| 22 september 2019 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Miss Bala
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu