Mike and Dave Need Wedding Dates 2016

Romantik Komedi
USA
98 MIN
Engelska
Mike and Dave Need Wedding Dates poster

Synopsis

Partybröderna Mike och Dave lägger ut en annons på nätet för att hitta de perfekta dejterna till deras systers bröllop på Hawaii. Bröderna hoppades på en vild semester men blir överlistade av tjejerna som tar festandet till en helt ny nivå.
Ditt betyg
2.9 av 209 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Mike and Dave Need Wedding Dates
Biopremiär
27 juli 2016
DVD-premiär
19 december 2016
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
20th Century Fox
Ålder
11 år
Längd

Recensent

Daniel S Ogalde

26 juli 2016 | 20:50

När ålderskrisen knackar på

Vad är det egentligen med amerikaner och deras besatthet med bröllop? Här kommer ännu en film där en systers bröllop får stå kuliss för en av de mest skrattlösa komedierna på länge.
Möt Mike (Zac Efron) och Dave (Adam Devine) två medelålders losers... Jag menar grabbar som gillar att festa och göra galna saker som till exempel ta selfies med barn, hoppa i studsmatta och förtränga sin ålder med allsköns idiotier. Den amerikanska tolkningen av att vara sådär ung och tokig som man var innan man blev medelålders tråkig, sammanblandas lätt med att vara efterbliven. Med "Mike and Dave Need Wedding Dates" förstår jag varför. För här är logiken att det är så mycket coolare att försörja sig genom att kränga tequila med cowboyhatt, dra pubertala skämt och ha sex med massa tjejer även om det närmsta några blygdläppar de bådar bröderna någonsin kommit tycks varit vid födseln. 

Men till skillnad från sin mindre torra men lika medelålders "Wedding Crashers" så får vi även möta Alice och Tatiana. Det är ju, som Tatiana lite sådär wangstigt säger med V-tecken, "faktiskt 2016 och tjejer kan göra vad de vill" som att inkludera hashtaggen i sina oneliners och tro att det är sååååå roligt när det egentligen är så 2013. 

Själv fyller jag 32 om någon månad och jag har nog sällan känt mig så gammal som när jag tvingas genomlida denna åldersdepression till film. Problemet är att varken Adam Devine eller Zac Efron lyckas framstå som mycket fräschare där den sistnämndes komiska tajming känns som ett lönlöst försök att klänga sig fast vid sina tonårsfans. Men där det så ofta saknas talang finns det andra tillgångar att nyttja, fysiska sådana. Let's face it, utan sina himmelsblå ögon, charmiga leende och nu på senare tid bröstmuskler, skulle Zac Efron knappast vara mycket till skådespelare i Hollywood. 

Men visst lyckas även denna skitkorv klämma fram några fungerande skämt ur rätt hål som jag skamset fnissar åt men där det bästa går i stil med "sug min klitta!". Vad som är tänkt som en gränslöst komisk film som med två galna tjejer i huvudrollerna ska locka även tjejgänget till biomörkret, faller totalt överbord när det visar sig att Anna Kendricks och Aubrey Plazas karaktärer under ytan är lika traditionstyngt tråkiga som alla andra vi sett tidigare. Tjejer kan vara roliga, vilja knulla och revoltera utan att det döljer sig ett trauma bakom som att ha blivit dumpad. 

Jag hatar det inte men "Mike and Dave Need Wedding Dates" är som att se den där fulla morbrorn på familjemiddagen dra sina krystade skämt och förläget sympatiskratta. Allt när man borde fråga hur han egentligen mår eller ännu hellre be han hålla käft. Så Mike och Dave, håll käft.
| 26 juli 2016 20:50 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
2
Helt hysterisk och sann story, skulle va kul att se hur det gick till i verkligheten. Filmen är ju säkert överdriven, hade inte förväntat mig nåt så blev inte så besviken, den börja precis lika löjlig och töntig som jag hade gissat men sen fick den ändå en okej avslutning. Två stökiga bröder tvingas skaffa respektabla dejter till sin systers bröllop för att inte förstöra festen med deras påhitt, dem söker på buckelist och goes viral, får två psykopater på halsen.....Bortglömd imon men lite underhållande för stunden, både ups and downs, men för en tvåa..helt ok! Cast: Zac Efron, Adam Devine, Anna Kendrick ,mfl... AA
Läs mer