Middle of Nowhere (2012)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Ruby, en ung och ambitiös läkarstudent, är beredd att offra allt för att stötta sin fängslade man. Båda bestraffas för ett brott som han begått tills hon en dag träffar en vänlig busschaufför som inger hopp om en alternativ framtid. Men finns det en genväg till lycka?
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
3.4 av 7 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: MIDDLE OF NOWHERE

Inte alldeles i mitten
#SFF12 - Det är ett välspelat men ojämnt triangeldrama som prisbelönta Ava DuVernay bjuder på.

Regissören och manusförfattaren Ava DuVernay belönades som första afroamerikanska kvinna med regipriset på Sundancefestivalen för "Middle of Nowhere", ett lågmält drama om en kvinna som ger upp sin läkarkarriär för att stötta maken som avtjänar åtta år för vapenbrott. Ruby uppvaktas snart av en hygglig busschaufför och börjar så småningom att ifrågasätta både sig själv och tillvaron i ett dämpat triangeldrama där fokus ligger på huvudkaraktärens introspektiva resa.

Filmens styrka ligger mycket riktigt i regin och skådespelarinsatserna, däremot hade en strängare hantering med saxen varit välkommen på sina ställen. Vissa scener är långa i överkant, andra rentav överflödiga, som vore regissören osäker på att publiken verkligen läser Rubys tankar och känslor och därför dröjer kvar på henne onödigt länge. Lyckligtvis håller Emayatzy Corinealdi i huvudrollen för att vara med i princip varje scen, och trots tempot, och det faktum att vissa replikväxlingar pekar åt Harlequin-hållet, så finns i "Middle of Nowhere" en genomgående nerv av autenticitet.

Mer än något annat framstår den som en personlig och uppriktig film, en snudd på meditativ och melankolisk resa. Emayatzy Corinealdi har förresten oerhört gott sällskap av David Oyelowo som busschauffören Brian. Båda dessa skådespelare samt Ava DuVernay kommer man att höra om igen framöver; med ett mer koncentrerat manus är det inte otänkbart att alla tre kan skapa underverk.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler