Middle of Nowhere 2012

Drama
USA
100 MIN
Engelska
Middle of Nowhere poster

Synopsis

Ruby, en ung och ambitiös läkarstudent, är beredd att offra allt för att stötta sin fängslade man. Båda bestraffas för ett brott som han begått tills hon en dag träffar en vänlig busschaufför som inger hopp om en alternativ framtid. Men finns det en genväg till lycka?
Ditt betyg
3.4 av 7 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Jake Bolin

10 november 2012 | 00:01

Inte alldeles i mitten

#SFF12 - Det är ett välspelat men ojämnt triangeldrama som prisbelönta Ava DuVernay bjuder på.

Regissören och manusförfattaren Ava DuVernay belönades som första afroamerikanska kvinna med regipriset på Sundancefestivalen för "Middle of Nowhere", ett lågmält drama om en kvinna som ger upp sin läkarkarriär för att stötta maken som avtjänar åtta år för vapenbrott. Ruby uppvaktas snart av en hygglig busschaufför och börjar så småningom att ifrågasätta både sig själv och tillvaron i ett dämpat triangeldrama där fokus ligger på huvudkaraktärens introspektiva resa.

Filmens styrka ligger mycket riktigt i regin och skådespelarinsatserna, däremot hade en strängare hantering med saxen varit välkommen på sina ställen. Vissa scener är långa i överkant, andra rentav överflödiga, som vore regissören osäker på att publiken verkligen läser Rubys tankar och känslor och därför dröjer kvar på henne onödigt länge. Lyckligtvis håller Emayatzy Corinealdi i huvudrollen för att vara med i princip varje scen, och trots tempot, och det faktum att vissa replikväxlingar pekar åt Harlequin-hållet, så finns i "Middle of Nowhere" en genomgående nerv av autenticitet.

Mer än något annat framstår den som en personlig och uppriktig film, en snudd på meditativ och melankolisk resa. Emayatzy Corinealdi har förresten oerhört gott sällskap av David Oyelowo som busschauffören Brian. Båda dessa skådespelare samt Ava DuVernay kommer man att höra om igen framöver; med ett mer koncentrerat manus är det inte otänkbart att alla tre kan skapa underverk.

| 10 november 2012 00:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Middle of Nowhere
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu