Maskulinum - femininum (1966)

3.2
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Med grunden i en novell av Guy de Maupassant tecknar Godard detta porträtt av 60-talets parisiska ungdom i historien om en journalist som raggar upp en tjej som vill bli rockstjärna.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
AntonKane
Bästa Godard-filmen jag sett hittills - och den film av honom vars tema jag insett tydligast. Den handlar i mångt och mycket om att vi i individualismen och kommersialismen ger oss själva våra identiteter via vad vi påstår om oss själva - vilket ironiskt nog gör oss mer beroende av andras syn på oss än någonsin. Till slut når våra påståenden en inflation och säger föga om oss själva. Trots att det högsta målet för en individ är att uttrycka en personlighet - slarva vi helt bort våra drag via våra poser och glorifieringar . Dessa poser är i sin tur inlärda via media och populärkultur (etc) - vilket gör att personligheterna inte framstår som unika alls... Med andra ord en cynisk kommentar till upplysningen och efterkrigstidens ökade kommersialism. Detta skildras främst via dialogen - vilket gör det till en av dom mest dialogdrivna filmerna jag har sett. Vilket inte hindrar den från att ha mycket vackert foto i passande miljöer samt intressanta och unika kamerarörelser.
Rrobin
Mycket livlig film, men har inte så mycket att ge i sin story. Vissa poänger förstår jag medans mycket anat är rent babbel. 2/5

Veckans populära filmer

Visa fler