Männen i pojkstaden (1941)

2.0
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Mr och Mrs Maitland ger krymplingen Ted en hund och erbjuder sig att betala för hans operation, men adopterar Whitey. Whitey hälsar på en kompis som är på ungdomsvårdsskolan, men vet inte om att en tjuv gömt sig i bilen, vilket leder till att båda pojkarna hamnar på ungdomsvårdsskolan själva.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
2.0 av 3 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
David Brent
Det här var en riktig höjdare tycker jag. Filmen handlar om Fader Flanagan (Tracy) som driver en pojkskola där han försöker fostra föräldralösa pojkar till bra människor, samtidigt som han kämpar med penningproblem för att få skolan att gå runt. Som hjälpreda har han bl.a Mickey Rooney som fungerar som "Borgmästare" på skolan och agerar mellanhand mellan Flanagan och pojkarna. Bland de övriga pojkarna så får vi lära känna ett flertal ordentligt under filmens gång och de sätter spår på olika sätt. De har alla haft problem men försöker få ordning på sina liv och bli bra människor. Detta skulle ju lätt kunna bli översentimentalt, men filmmakarna balanserar hela tiden på rätt sida och gör detta till en riktigt minnesvärda upplevelse. 

Filmen kom under den gyllene eran och innehåller alla beståndsdelar som jag älskar. Den har minnesvärda karaktärer som engagerar, den har hjärta och värme och den slår ett slag för vad som är rätt utan att använda de enkla medlen och göra filmen för tårdrypande. Den känns hela tiden, men den påskriver en inte en massa sentimentalitet. Den har lysande spel från samtliga och Tracy och Rooney är värda ett extra omnämnande. Frågan som ställs efteråt är varför görs inte sådan här film längre?  Blir en klockren fyra i betyg!

Veckans populära filmer

Visa fler