Mannen från Mars (1951)

3.3
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Ett rymdskepp landar i Washington DC. Ombord finns utomjordingen Klaatu som kommit till jorden för att försöka skapa fred. Militären beskjuter Klaatu som måste föras till sjukhus. Han lyckas rymma och tvingas bevisa för världen att han kommit med fredliga avsikter.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
ozjeppe
Överhyllad sci-fi-kultklassiker som tyvärr inte helt överlever tidens tand. Storyn om den saktmodige utomjordingen Klaatu är förstås ren och skär anti-kärnvapenkrigs-propaganda som bågnar av sofistikerad ambition... men är så grovhuggen och förlegad i sitt utförande där manusbristerna (och dialogen) stundtals är på gränsen till förolämpande. Och är inte slutbudskapet inget annat än exakt samma hot som under Kalla Kriget? SÅ mycket för universell visdom! 

Nej, den lever mest på sin charm, skapliga produktion och kittlande centrala idé, där hela världens elektricitet stannar av. En klar 2 & 1/2, men jag får väl sätta 3 på skalan här... kan ni inte införa halvor mellan betygen härinne? 

PS: två saker är extra skoj - den svenska titeln som tidstypiskt nog var helt ute och cyklade, plus affischen som visar en långhårig, blond, lättklädd kvinna... men i filmen är hon förstås kortfriserad mörkbrunett i vanlig klädsel!
användaren borttagen
Gort är så jävla badass.

Relaterade filmer