Man Bites Dog (1992)

3.5
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Ett filmteam filmar Benoit när han drar runt i staden, berättar anekdoter, diskuterar allt möjligt med filmteamet... och mördar folk på löpande band. En "dokumentär" om en totalt samvetslös seriemördare - en kolsvart komedi av tre filmstudenter som både står för regin och som spelar huvudrollerna.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
AntonKane
Med utgångspunkt i den klassiskt karismatiska psykopaten ifrågasätter denna mokumentär den humanistiska myten om att en rik kultur är synonymt med en empatisk människa. Tvärtom gläds den mordiska Benoit av kulturliv och kapitalism – han har kunskaper i konst, kan spela piano, är boxare, uppskattar vällagad mat mm. Framförallt uppskattar han att bli dokumenterad i all sin glans, när han utför mord som hans trogna team filmar. Benoit och hans filmteam tycks begå mord för att få pengar av mordoffren, för att kunna ha råd med filmbudget och begår ännu fler mord. När allt är potentiell kultur och handelsvara – i form av konst, media, eller kommersialism blir människan blott en kulturbricka, eller handelsvara. Trots att individen har alla ”verktyg” för etiskt reflektion och agerande – vältrar hon sig i kulturens rikedom. Detta kan jag skymta som den tematiska essensen i filmen – lite som en subtilare ”American psycho”. Förövrigt en av få mokumentärer med tilldragande estetik som jag bevittnat – med svartvitt foto och ofta relativt lugna kamerarörelser, i tematiskt passande miljöer – så som butiker, fabriker och konstlokaler...
Anton Svar på AntonKane för
Nu blev jag väldigt sugen på att se den här...
AntonKane Svar på AntonKane för
Absolut något du borde titta in. Lite förvånande att man inte hört mer om den här filmen måste jag säga.
Användare borttagen
Jag tycker att filmen börjar bra men man tröttnar snabbt, den maler på i samma spår hela tiden känns det som. Karismatiska seriemördare har dessutom gjorts bättre på film.

Veckans populära filmer

Visa fler