Magi i luften 2011

Magi i luften poster

Synopsis

Daniel, Lina, Stefan och Therese är 16 år och världens bästa vänner. De är på väg ut i natten, en natt som alla andra men som slutar långt ifrån vad de väntat sig. När solen går upp över staden har deras liv förändrats för alltid.
Ditt betyg
2.6 av 9 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Alexander Dunerfors

30 januari 2012 | 01:45

Glädjekick garanteras

#GIFF 2012 - Simon Stahos glittrande ungdomsmusikal träffar som en dansk skalle mitt i nyllet. De är kåta, frispråkiga och inte alltid dina bästa förebilder, men också varma karaktärer som man lätt tar till hjärtat.

Under en lång natt av dans, musik och möjligen förbjudna preparat, spirar känslorna bland fyra hormonstinna ungdomar. Therese vill inget hellre än att bli av med oskulden med Stefan, gängets orädda raggningsexpert som kan charma de flesta tjejer, men inte den han allra helst vill ha som är Daniel, som å andra sidan trånar efter Lina som i sin tur bara har ögon för den coole, äldre rockaren som råkar spela i stan. Oh yes. Hjärtan kommer att krossas under den här vilda åkturen.

Det är som om kidsen i "Glee" dragit en lina, överdoserat på läppglans och gått vilse i något helmysko dragshows kostymförråd för visuellt sett liknar det här inte så mycket annat. "Magi i luften" är det där rosa fluffiga barnkalaset varje flicka drömmer om, korsat med en trippad dagdröm tagen ur "Trainspotting" - med könsord i vartannat ord och ballonger i alla hörn. Bered dig på en glittrande upplevelse med starka känsloyttringar, oftast i sång, en stor dos humor och en feelgoodkick filtrerad genom regnbågens alla färger.

Visst är det ytligt och visst blir det klyschigt emellanåt i Peter Birro och Simon Stahos manus. Men det är främst en film som ska ses för förpackningen, den ovanliga formen och den glädjekick som obönhörligen följer med på köpet. "Tillträde förbjudet för vuxna som bara letar efter budskap och moral", säger regissören själv. "Det här är en hyllning till de som verkligen kan konsten att leva: den vackra ungdomen!"

"Magi i luften" liknas bäst vid en riktig förälskelse: tid och rum upphör liksom att existera och allt som finns kvar är sprudlande tonårskänslor, fjäderboan och lite för stora, rosatonade solglasögon. Låter det flummigt? Det är det också. Men jag kan inte låta bli att svepas med!

| 30 januari 2012 01:45 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Magi i luften
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu