Madicken på Junibacken (1980)

2.6
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Madicken menar aldrig att ställa till med trubbel, men... Tänk den gången hon ordnade en utflykt för sig och lillasyster Lisabet som slutade i hjärnskakning och förskräckelse. Eller när hon hittade på en låtsaskompis - Richard - som fick skulden för massor av bus... Men det är inte bara Madicken som hittar på saker. Lisabet kan också. Pilla ärtor i näsan t. ex, som knappt ens doktorn kan få ut...
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
AntonKane
Madicken lever i en liten stad i Sverige i en borgerlig familj, hennes pappa driver en socialistisk tidning, detta tycker inte Madickens mamma om som hyser ett hat mot underklassen, hon tycker inte om att Madicken är inne hos Nilssons en fattig familj där sonen bakar kringlor som modern sedan säljer, men tyvärr super Farbror Nilsson upp alla pengarna. Madicken är också hemligt förälskad i sonen Abbe men hon inser att detta enbart är en dunkel dröm som ej är möjlig på grund av ålders skillnaden och klass skillnader som hennes mamma inte acceptera. Familjen Nilssons ekonomiska problem blir tids nog så illa att frun i familjen Nilsson måste sälja sig till doktorn i stan för att ha råd med hyran. Madicken tar dock saken i egna händer och vinner på lotteri och lyckas vinna tillbaka tant Nilssons kropp. Vi får även bevittna att Abbe får en dödlig sjukdom vilket gör att hans far fundera på att hänga sig. Madicken kommer även hon på dödliga tankar då hon får för sig att hon kan flyga, men hon överlever och en kristen tant talar om för henne att hon ska vara tacksam för livet, och Madicken börja då predika kristendom själv, hon pratar bland annat om helvettet är en plats ditt alla kommer som säger fula ord.

Mer än dessa två familjer får vi även följa Alva som är hushållerska i Madickens hem som är kär i sotan, sotan är även han lite förtjust i Alva problematiken är dock den att sotan är gift och har även fem barn. Vi får även följa Mia som Madicken mobbar på grund utav att hon har löss och är fattig. Mia försörjer sig som ficktjuv. Vilket gör att hon blir misshandlad. Detta dramat och mycket mer bjuds ni på i denna underbara barnfilm!

Veckans populära filmer

Visa fler