Lyfta skrot - Pumping Iron (1978)

3.3
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Denna film räknas som en av de stora idrottsdokumentärerna: Arnold Schwarzenegger, Lou Ferrigno, Franco Columbu, Mike Katz och resten av gänget tränar inför Mr Olympia i Sydafrika. I filmens första hälft får vi en inblick i bodybuildingens amatörliga där den hårfina gränsen mellan triumf och besvikelse blir smärtsamt tydlig för Mike Katz, en vänlig och sportslig familjefar. Filmens andra hälft tar med oss till proffsens inre cirkel där vi möter den hörselskadade och lätt naive Lou Ferrigno som hoppas kunna stjäla titeln som Mr. Olympia från den "oslagbare" Arnold Schwarzenegger.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Lito
Snarare dokumentär än film. Men inspirerande är vad det är! :)
holymakarony
Vilken inspiration för oss byggare den här filmen var. Mycket bra hjord för att vara från sjuttiotalet, håller än. Har aldrig varit med om en mer osympatisk människa än Arnold däremot. Man visste ju att han skulle vinna men man satt och hoppades på Ferrigno hela tiden ändå. Men det var väl självsäkerheten som gjorde att arnold vann hela tiden också. 4/5
magiul
Arnold är verkligen kung i den här. Tycker egentligen att Lou Ferrigno hade en bättre kropp, men han var ju som sagt ett barn i jämförelse med självsäkre Arnold som verkligen äger varje scen han är med i.
Visa fler (3)

Veckans populära filmer

Visa fler