Love Punch 2014

Komedi
Frankrike
90 MIN
Engelska
Love Punch poster

Synopsis

Ett frånskilt par smider planer på hur de ska skaffa tillbaka pensionspengarna som stals från dem.
Ditt betyg
2.3 av 23 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Love Punch
DVD-premiär
27 augusti 2014
Språk
Engelska
Land
Frankrike
Distributör
Scanbox Entertainment
Ålder
11 år
Längd

Recensent

Nils Karlén

16 augusti 2014 | 10:00

Trivsam relationskomedi utan tempo

"The Love Punch" är en klassisk komedi på rutin som trots ett hyfsat upplägg aldrig riktigt lyfter. Brosnan och Thompson är dock tillräckligt sympatiska i huvudrollerna för att till viss del väga upp filmens mediokritet.
Pierce Brosnan och Emma Thompson är brittiska filminstitutioner med karriärer som sträcker sig 30-40 år tillbaka. Och oavsett vad man anser om dem som skådespelare har de båda karisma så att det räcker och blir över. Att bygga en film i stort sett helt och hållet kring de två är med andra ord en inte helt oäven idé. I det här fallet är det precis vad regissör Joel Hopkins har gjort. För "The Love Punch" är en film utan något annat existensberättigande än samspelet mellan dess två huvudroller. Om det räcker? Det beror på.
 
Storyn är inte mycket att orda om i all sin orimliga enkelhet. Brosnan spelar Richard en framgångsrik affärsmän som är på vippen att pensionera sig och njuta av livets goda när företaget han jobbar på blir uppköpt av en skrupelbefriad fransk riskkapitalist och genast läggs ner.  Kate, spelad av Thompson, är hans ex-fru och även hon behöver pengar till sin pension. Pengar som efter företagets nedläggande nu är borta. Det forna paret beslutar sig för att ta tillbaka vad som är deras genom att stjäla en diamant av företagets nya och genomonde ägare. Snart följer en serie mer eller mindre bisarra äventyr i Frankrike där paret tar hjälp av sina vänner Jerry (Timothy Spall) och Penelope (Celia Imrie) för att försöka lägga vantarna på den ovärderliga ädelstenen.
 
Det finns faktiskt en hel del att uppskatta i "The Love Punch". Samspelet mellan Emma Thompson och Pierce Brosnan är emellanåt lysande, och de är filmens klart största underhållning. Det finns en njutning av att se gamla skådespelarlegendarer luta sig tillbaka och bara ha roligt – och den känslan finns definitivt här. Tempot är hyfsat behagligt och även om berättelsen aldrig engagerar så har man åtmistone aldrig tråkigt heller. Dessutom är det lite smått befriande att se en film kretsa kring fyra människor i pensionärsåldern (eller ja, Emma Thompson har väl ett tag kvar). 
 
Mindre lyckat är den Benny Hill-liknande musik med flåsande tromboner och ilskna stråkar som regissör Hopkins lägger över skämtsamma scener. Den lägger en våt filt av unken smälla i dörrar-fars som knappast är till filmens fördel. Att många skämt faller platt till marken, eller att man slänger in en menlös biljakt här eller ett poänglöst kidnappningsförsök där, gör sitt för att späda ut den tunna soppa som Hopkins försöker tillreda. 
 
Trots ovanstående reservationer är "The Love Punch" en behaglig liten bagatell. En film som passar utmärkt att se med svärföräldrarna en dåsig sensommarkväll – man kan till och med ta en tupplur här och var utan att missa något nämnvärt. Har man högre krav än så, och inte går igång på tanken av att se Emma Thompson och Pierce Brosnan smågräla och snicksnacka sig igenom filmens 94 minuter är det klokare valet att avstå.
| 16 augusti 2014 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Love Punch