Love aaj kal 2009

124 MIN
Love aaj kal poster

Synopsis

Regissören Imtiaz Ali blåser nytt liv i Bollywoodgenren med två parallella berättelser - den ena förlagd till dagens London, den andra till 60-talets Delhi - om kärlek med förhinder. Med kontrasterande estetik och blick för kulturella förändringar utforskar ''Love aaj kal'' både tidlösa och tidstypiska aspekter av storstadsförhållanden.
Ditt betyg
3.1 av 7 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Lisa Olsson

23 november 2009 | 13:02

Romantik och indisk charm

Titeln "Love Aaj Kal" betyder ungefär "Kärlek idag och igår" och det är precis vad det handlar om. Två historier knyts samman, en som utspelas i nutid och en på 60-talet. Och det handlar förstås, som de flesta Bollywoodfilmer, om kärlek. Men också om hur den moderna människan offrar det mesta för sin karriär men inte orkar anstränga sig lika mycket för att hålla ihop sitt förhållande.

Manusen inom Bollywoodgenren brukar inte vara någon höjdare men här fungerar det faktiskt riktigt bra. Dessutom är det bra skådespelare, storstjärnorna Saif Ali Khan och Deepika Padukone och nykomlingen Giselle Monteiro. Saif Ali Khan spelar en dubbelroll och han är både bättre och snyggare med skägg och turban i 60-talsberättelsen.

"Love Aaj Kal" utspelas till stor del i London och ofta kan Bollywoodfilmer som utspelas utanför Indien bli för moderna och tråkiga. Man vill ju ha en rejäl dos med indiska härligheter. "Love Aaj Kal" klarar sig ändå undan det här rätt bra eftersom vi i 60-talsberättelsen får indisk charm så det räcker och blir över.

Musiken och dansen är viktig inom Bollywood och i "Love Aaj Kal" finns det många bra låtar, särskilt "Thoda Thoda Pyar". Här hittar vi också referenser till andra mer kända Bollywoodfilmer som till exempel "Veer-Zaara". Sammanfattningsvis så är "Love Aaj Kal" en gullig och romantisk film som man blir glad av.

| 23 november 2009 13:02 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Love aaj kal
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu