Life 2.0 2010

Dokumentär
USA
99 MIN
Engelska
Life 2.0 poster

Synopsis

Hur påverkas människors identitet och relationer i virtuella världar? Det frågar sig "Life 2.0" och undersöker Second Life – cyberuniversumet där Sverige som första land öppnade en virtuell ambassad. Vi följer bland annat ett passionerat kärlekspar och en kläddesigner som byggt ett imperium från sin källare i Detroit.
Ditt betyg
2.0 av 4 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Life 2.0
Språk
Engelska
Land
USA
Längd

Recensent

Fredrik Adolvsson

27 november 2010 | 12:49

Spännande skildring av Second Life

Diskussionsforum. Twitter. Så stor del av mitt liv som kretsar, och länge har kretsat, kring dessa och andra sociala sammanhang på Internet. Inget fel i det, det digitala livet kan vara väldigt givande, så länge man har kontroll och inte låter det gå överstyr.

Second Life är ett annat exempel, väldigt omtalad för några år sedan och tydligen populär nu även under massmedias radar, en digital värld byggd i 3D där man skapar sig en avatar, lever och socialiserar med andra avatarer. Här går man djupare in än de flesta andra communitys, men möjligheterna och farorna av samma typ som med forumen, med Facebook och med Twitter. "Life 2.0" följer några människor balanserar på eller har gått över linjen. Mannen som lever ut sitt vad han refererar till som sitt riktiga jag; en elvaårig flicka. Kvinnan som spenderar upp till 20 timmar av dygnets i Second Life och tjänar dagliga bröd på det. Paret som, gifta på var sitt håll, fann varandra därinne och satsar på en relation i verkliga livet.

Först fanns känslan av att dokumentären vinklas åt det negativa hållet, åt de med beroenden, åt icke önskvärda effekter. Att det som visas andas för mycket av fördomar. Fast insikten kommer snart att det är människor som följs, och allt vi ser är inte skit. Det är livet som skildras, digitalt som verkligt och dess effekter på varandra, vare sig det gör gott eller ont. Vad som ges blir en intressant och emellanåt spännande skildring av människor, av livsöden, av fyra stycken dubbelliv.

| 27 november 2010 12:49 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Life 2.0
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu