Lie With Me 2008

Lie With Me poster

Synopsis

En sexuellt agressiv ung kvinna inleder en relation med en ung man, utan att vara beredd på de känslomässiga konsekvenser den visar sig leda till.
Ditt betyg
2.0 av 5 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Lie With Me
DVD-premiär
13 juni 2008

Recensent

Johan Lindström

1 januari 2008 | 00:00

Erotiskt förspel som aldrig når klimax

David (Eric Balfour) ser Leila (Lauren Lee Smith) inne på ett diskotek och känner en omedelbar dragningskraft, trots att hans flickvän står precis bredvid. När kvällen är slut bjuder Leila på en show då hon har sex med kvällens ragg på parkeringen och vrider upp det ett varv när hon märker Davids närvaro. Davids flickvän är inte sämre hon utan ger sin pojkvän oral njutning medan han följer Leilas show. Där bjuder de, utan att säga någonting, in varandra till en sexuell resa där allt förutom själva sexakten kan ge komplicerade påföljder.

Med sexet som en stor ingrediens förs onekligen tankarna till "Shortbus" som vid jämförelse är betydligt mer vågad med sexmaterialet, men där man samtidigt hade en väldigt bra dramagrund att stå på och intressanta karaktärer som kom i första hand. Här fungerar det inte riktigt lika bra av den enkla anledningen att huvudkaraktärerna inte känns på riktigt. Istället blir de som hämtade ur en våt fantasi eller ännu värre, vilken porrfilm som helst, och då spelar det ingen roll om det erotiska spelet gör sitt. Båda två beter sig konstigt och med karaktären Leila får vi veta att det inte handlar om en trasig barndom i och med att hon enbart söker bekräftelse genom ett superaktivt sexliv. Mer än så har inte Clément Virgo att berätta i sin film och när David (Milo i "24") beter sig lika underligt som sin kvinnliga motspelerska sjunker intresset till att enbart fokusera på sexscenerna.

Vad man däremot lyckas fullt ut med är just sexscenerna där det finns både närvaro och nerv, speciellt med Balfour och Smith som övertygar i varje scen tillsammans. Det är i den knappa dialogen där den istället helt misslyckas med vad den åstadkommer i sexscenerna och det fungerar inte i ett långfilmformat. Istället hade antagligen "Lie With Me" passat betydligt bättre som kortfilm där långa stunder av tystnad inte hade blivit just så förbannat långa.

Virgo försöker göra "Lie With Me" mycket tyngre än vad den är, men döljer inte det intetsägande manuset tillräckligt för att komma undan med det. Jag satt mest och konstaterade att det här aldrig skulle ske i verkligheten att två främlingar går till en lekpark och kör barnleken "Om-jag-visar-min-visar-du-din" vid första kontakten med varandra. Symboliken när Leila tvunget måste sitta naken på badrumsgolvet och prata i telefon var också en av scenerna jag resultatlöst försökt lista ut. För inte kan det vara så enkelt att man bara vill bjuda sin publik på erotiska övertoner i 90 minuter (hm)?

Det behövs lite mer än en sexmissbrukande kvinna för att få den psykologiska skildringen att fungera. När den sen inte har mer än bara sexet och två duktiga skådespelare blir "Lie With Me" inte mer än ett okej förspel som aldrig når klimax.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Lie With Me
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu