Last Night 2010

Romantik Drama
USA
90 MIN
Engelska
Last Night poster

Synopsis

Ett gift par tillbringar en natt på varsitt håll. Mannen åker på affärsresa tillsammans med en kollega som han är attraherad av och medan han är bortrest träffar hustrun på en kärlek ur det förflutna.
Ditt betyg
2.3 av 41 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Lotta Zachrisson

12 maj 2011 | 17:11

Fånigt redan på idéstadiet

Tribeca 2011 - Att göra en film som handlar om ett dygn då ett gift par befinner sig på olika orter och utsätts för frestelser låter sådär på idéstadiet, men med ett utformande i toppklass kunde det nog ros iland. Tyvärr fortsätter bristerna att dyka upp i "Last Night".

Redan från början irriterar man sig på Joanna (Keira Knightley) som skäller ut maken Michael (Sam Worthington, "Avatar") efter en fest för att han inte berättat hur snygg hans kollega Laura (Eva Mendes, "The Other Guys") är. Hela situationen är fånig och det enda filmskaparna lyckas med är att redan från början få publiken att känna att man struntar fullständigt i vad som händer det här omaka paret.

Dagen efter åker Michael på affärsresa där Laura är med och förstås hamnar de två på en bar. Joanna stannar hemma i New York, men dyker på den gamla kärleken, fransmannen Alex, som hon aldrig riktigt kommit över. Filmen hoppar mellan de två situationerna och vi får följa hur lockelsen att göra det förbjudna blir större och större.

Det finns en del riktigt stora problem med "Last Night". Manuset är ett, där en del av replikerna känns så konstlade att man rodnar när de sägs - Mendes framför nästan uteslutande sådana. Skådespeleriet är svagt över lag och det finns ingen av karaktärerna man får sympati för. Till detta måste man också anklaga karaktärerna för att ha noll kemi sinsemellan. Joanna och Michael känns varken övertygande som par eller som tillräckligt åtråvärda för de respektive personer som intresserar sig för dem.

Som "sexigt, romantiskt drama" lyckas "Last Night" inte leva upp till ens ett av de tre orden.

| 12 maj 2011 17:11 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Last Night
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu