Last Night (2010)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Ett gift par tillbringar en natt på varsitt håll. Mannen åker på affärsresa tillsammans med en kollega som han är attraherad av och medan han är bortrest träffar hustrun på en kärlek ur det förflutna.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: LAST NIGHT

Fånigt redan på idéstadiet
Tribeca 2011 - Att göra en film som handlar om ett dygn då ett gift par befinner sig på olika orter och utsätts för frestelser låter sådär på idéstadiet, men med ett utformande i toppklass kunde det nog ros iland. Tyvärr fortsätter bristerna att dyka upp i "Last Night".

Redan från början irriterar man sig på Joanna (Keira Knightley) som skäller ut maken Michael (Sam Worthington, "Avatar") efter en fest för att han inte berättat hur snygg hans kollega Laura (Eva Mendes, "The Other Guys") är. Hela situationen är fånig och det enda filmskaparna lyckas med är att redan från början få publiken att känna att man struntar fullständigt i vad som händer det här omaka paret.

Dagen efter åker Michael på affärsresa där Laura är med och förstås hamnar de två på en bar. Joanna stannar hemma i New York, men dyker på den gamla kärleken, fransmannen Alex, som hon aldrig riktigt kommit över. Filmen hoppar mellan de två situationerna och vi får följa hur lockelsen att göra det förbjudna blir större och större.

Det finns en del riktigt stora problem med "Last Night". Manuset är ett, där en del av replikerna känns så konstlade att man rodnar när de sägs - Mendes framför nästan uteslutande sådana. Skådespeleriet är svagt över lag och det finns ingen av karaktärerna man får sympati för. Till detta måste man också anklaga karaktärerna för att ha noll kemi sinsemellan. Joanna och Michael känns varken övertygande som par eller som tillräckligt åtråvärda för de respektive personer som intresserar sig för dem.

Som "sexigt, romantiskt drama" lyckas "Last Night" inte leva upp till ens ett av de tre orden.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Hedda89
Jag gillade faktiskt den här. Skarpt. Förmodligen för att det påminner om Closer som andra redan har associerat till. Relationsdrama med emotioner som är både dunkla och starka samtidigt. I allra högsta grad närvarande och trovärdig om än överdriven för att få budskapet igenom.  Scenerna är flyktiga och spännande. Jag tycker den lyckas.
Gustaf
Massy Tadjedin har nog haft Marbers och Nichols smått fantastiska Closer i närminne när hon skrev Last Night. Här tar vi del av ett förhållande i spillror när vi får följa mannen och kvinnan på olika håll under en kväll när de mer eller mindre ovetande testar kärlekens gränser och vad man får och inte får göra i ett förhållande. Skådespeleriet är närvarande, men inte fantastiskt. Knightley är bra i en oerhört nedtonad roll och Canet skiner som alltid, även om han här går på ren rutin som den charmige fransosen. Last Night är godkänd, men den kunde ha blivit så mycket bättre. Dock en tumme upp för Griffin Dunne som dyker in helt plötsligt och stjäl scenerna på ett Dunne-enkelt vis.
Jonna
Provocerande uselt. Den hade så lätt kunnat bli liiite intressant. Ja eller mycket, Woody lyckas ju nästan varje gång.
Dåliga skådespelare, ännu sämre karaktärer utan någon som helst kemi med någon annan och ett vattentunnt manus som bara plaskar.
Keira Knightley sa en trovärdig replik. Har nu glömt bort den, men då trodde jag på henne. Bara då.

1 av 5
Visa fler (2)

Veckans populära filmer

Visa fler