Kvinnan Eva (1941)

2.7
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Far och dotter, båda skojare, möter arvtagaren till en bryggeriförmögenhet på ett kryssningsfartyg och beslutar att blåsa honom. Det hela går naturligtvis i stöpet när dottern förälskar sig i offret. När historien uppdagas måste hon återerövra hans hjärta.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
2.7 av 9 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
David Brent
Stanwyck av många kallad den bästa skådisen som aldrig vann någon Oscar (hon fick dock en hedersstatyett -82) spelar en sofistikerad lurendrejare som tillsammans med sin far och hans betjänt lurar av rika människor deras pengar. När de båda får upp ögonen för Fondas rikemansson så har de hittat nästa offer. Men hon och fadern hade inte räknat med att hon skulle falla för offret ifråga vilket försvårar saken...

Filmens premiss leder till en del förvecklingar och mycket härlig humor längs vägen. Det finns som alltid i Sturges filmer även ett stort hjärta och ett galleri av sköna birollskaraktärer som blir en del av storyn på ett smart sätt. Lysande och rapp dialog dessutom och ett allmänt gott humör präglar filmen. Stanwyck är lysande i huvudrollen och man förstår att Fondas karaktär faller för henne. För förutom hennes vackra utseende, så har hon har charm, intelligens och humor. En svårslagen kombination. Fonda är även han riktigt bra och han klarar även av lite slapstickhumor utan större problem. Sagt det förr och säger det igen, Fonda var en fantastisk och väldigt mångsidig skådis, som alltid levererade. Deras personkemi är dessutom perfekt!

Betyget blir en svag fyra. Såg att filmen har 8.0 på IMDb, men jag håller fortfarande Sullivans Travels från samma år som Sturges absoluta mästerverk. En film som jag skulle placera på en topp-50 genom alla tider.

Veckans populära filmer

Visa fler